AdSense ile YouTube hesaplarını birleştirme & ilişkilendirme

AdSenseBildiğiniz gibi artık YouTube videoları üzerinden reklam yayınlayarak para kazanabiliyoruz. Bu makalemizin devamında YouTube ve AdSense reklam hesaplarının birleştirilmesini anlatacağız.

Arama motorlarında “YouTube ve AdSense birleştirme” konulu onlarca boş içerik mevcut. Daha önce bu konuyu araştırıp düzgün bir kaynağa erişemediğimiz için bu ipucu makalesini yazma gereği duyduk.

AdSense ve YouTube hesapları nasıl birleştirilir?

AdSense ve YouTube reklamcılığı hakkında bilginiz var mı? Eğer cevabınız hayır ise AdSense ve YouTube reklamcılığını tanımak için buradaki makalemize göz atabilirsiniz.

İlişkilendirme

Bu işlemi yapmanız için bir adet AdSense ve YouTube hesabına ihtiyacınız var. Hesabınızdan para kazanma seçeneğini aktifleştirerek işleme başlayabilirsiniz.

http://www.youtube.com/account_monetization

Eğer para kazanma işleminiz zaten aktif ise artık YouTube ve AdSense hesaplarınızı birleştirebilirsiniz.

Yine üstteki linkten (YouTube hesabınızda sol menüdeki Para Kazanma alanından) “Ödemem nasıl yapılacak?” alanını tıklıyoruz. Aşağıya doğru küçük bir bilgilendirme ekranı açılacak. AdSense hesabını ilişkilendirme linkini tıklayarak devam ediyoruz.

Mevcut AdSense hesabınızı bağlamak veya bir hesabınız yoksa yeni bir tane oluşturmak üzere AdSense’e yönlendirileceksiniz. Bu işlemi tamamladıktan sonra ise tekrar YouTube’a yönlendirileceksiniz.

Üstteki gibi bir uyarı göreceğiz.

Yönlendirme işlemi otomatik gerçekleşmezse ekranın altındaki Sonraki kutucuğunu tıklayın. AdSense hesabınıza yönlendirileceksiniz. Açılan pencerede iki adet seçenek mevcut.

  1. Evet, isim@gmail.com giriş bilgilerini kullan
  2. Farklı veya yeni bir Google Hesabı kullanın

Eğer 1. adımı seçenerseniz varolan AdSense (Google) hesabınız ile ilişkilendirmeye devam edersiniz. İkinci adım ise eşleştirme için yeni bir AdSense hesabı oluşturmanızı veya başka bir elektronik posta adresi belirtmenizi sağlar. Yüksek ihtimal 1. seçeneği tıklayacaksınız.

Bu işleminiz sonrasında Google sizden bir dil seçmenizi talep edecek. İçeriğinizin dilini belirttikten sonra formu onaylayın ve işlemi tamamlayın.

Bu da ilginizi çekebilir  Photoshop ile Fotoğrafları Karakalem Çizime Çevirme

YouTube kazançlarınız ayın 15’inden önce AdSense ödemeleri sayfanıza eklenir ve toplam kazançlarınızın ödeme eşiğini aşması durumunda ödemenize dahil edilir. Tahmini kazançlarınız, YouTube kazançlarınızı içerecek şekilde güncellenmez.

Bu kadar.

Eğer ilişkili AdSense hesabını değiştirmek istersek?

Yapmanız gereken gayet basit. YouTube hesabınız üzerinden tekrar Para Kazanma alanına gidin ve Değiştir buttonunu kullanarak yeni tanımlamanızı yapın.