Çözüm : “Google Sitemi İndekslemiyor”

GoogleGoogle‘ın popüler siteleri daha hızlı indekslediğini aşikar. Peki bu durumda sektöre yeni giren ve büyüme umudu taşıyan web sayfaları nasıl ayakta kalacak? Google’ın kurucusu Larry Page de dayımız olmadığı için bu sorunun cevabı çoğu zaman “sabır” oldu.

Korkmayın, biz sabırsızlar için pratik ve hızlı bir yol var.

Bu makalemizde Google’a manuel indeks işlemini konuşacağız. Arkanıza yaslanın ve Webmaster Tools‘un bu özelliğinin keyfini çıkarın!

Google neden geç indeksler?

Siteniz yeni ve ziyaretçi oranınız düşükse Google’ın robotları sitenize pek sık uğramazlar. İçerisinde ilgi çekici şeyler olmadığını düşünürler. Bu sistem Google’ın robotlarını hızlandırmakta. Milyonlarca site olduğunu düşünürsek büyük bir kitlenin çemberin dışarısında tutulması gerekiyor. Hayatın gerçeği bu ne yazık ki.

Web sayfanız ile aynı içeriğe sahip güçlü rakipleriniz varsa Google her zaman onlara öncelik tanıyacaktır.

Ayrıca içeriğiniz Google politikalarını uymuyorsa siteniz tamamen engellenebilir bu da hiçbir şekilde arama sonuçlarında çıkmamanız demek oluyor. Kısacası Google’dan banlanmış olursunuz.

Bir diğer sebep ise sitenizde oluşabilecek kötü amaçlı yazılımlar. Benzeri durumlarda Google, kullanıcılarının güvenliği için sitenizi indekslemez.

Sitenizin kaç kere indekslendiğini ve güvenli olup olmadığını aşağıdaki araçlarımızdan kontrol edebilirsiniz.

Google’ın geç indeks alması ve hiç almamasının sebepleri bu şekilde sıralanabilir.

“Daha hızlı alması için ne yapabilirim?” sorusunun cevabı ise özgün ve ilgi çekici olmak. Ziyaretçilerin ilgisini rakiplerinizin sağlamadığı bir uygulama ile çekebilirsiniz.

Google’a içeriği elle indeksletmek

Bildiğiniz gibi Google webmasterlar için Webmaster Tools’u yayınladı. Bu araç sayesinde onlarca avantaj kazanıyoruz. Webmaster Tools kullanarak küçük bir işlem sayesinde içeriğimizi anlık olarak Google’a indeksletebiliyoruz.

https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=tr

İlk olarak yukarıdaki adresten panelimize girelim, üye değilsek üye olalım.

Bu da ilginizi çekebilir  Başlangıç İçin Seo Önerileri...

Webmaster Tools

Giriş yaptıktan sonra genel mesajların gösterildiği ana ekrana erişiyoruz. Bu kısımdan web sayfanızın (mavi) linkini tıklayarak devam ediyoruz. Açılan yeni sayfada bulunan sol taraftaki menüden Tarama > Google gibi getir alanına gidiyoruz.

Google gibi getir

Karşımıza üstteki form çıkıyor. Bu kısma Google’a indeksletmek istediğimiz linki giriyoruz. Sonrasında getir buttonuna basıyoruz.

Alt kısımda link gözükecek, yanında ilk “Beklemede”, sonra da Başarılı yazacaktır. Başarılı yazmazsa birkaç kez daha deneyin. Eğer hala düzelmiyorsa eklemeye çalıştığınız içerik Google tarafından kabul edilmiyor demektir.

Başarılı yazısını gördükten sonra “Dizine Gönder” buttonunu tıklayın ve süreci tamamlayın. Google kısa bir süre sonra linki arama sonuçlarına yansıtacaktır.

Kapanış

Bu teknik sayesinde yeni web sayfalarını bile anında Google arama sonuçlarına ekletebilirsiniz. İçeriğiniz güncel bir konuyu ele alıyorsa ve o anda sesinizi duyurmak istiyorsanız “Google gibi getir” tam sizlik.