Elveda Internet Explorer 8!

Go Hell IE!Internet Explorer web tasarımcılarının en büyük kabusu olarak bilinir. Bu yüzdendir ki web sayfaların kıyı köşelerinde “En iyi Chrome, Safari, Firefox ile görüntülenebilir.” gibi ifadeler görmekteyiz. Fakat biz tasarımcılar Microsoft’un bir türlü gelişemeyen bu görüntüleyicisine savaşımızı çoktan başlatmıştık.

Bu makalemde ise bir diğer IE8 karşıtı site olan theie8countdown.com isimli siteyi inceleyeceğiz, verileri paylaşacağız.

TheIE8CountDown’ın kurucularının paylaştığı metinlerle devam edelim.

Internet Explorer 8’i dünyamızdan çıkarıyoruz!

5 yıl önce bir diğer görüntüleyici doğmuştu.

Internet Explorer 8 diye isimlendirildi. Şuan 2013 yılındayız, yeni web standartlarının çağında, artık o görüntüleyiciye veda etme zamanı geldi!

Bu web sayfası %1 olsa IE kullanımı azaltmayı, birkaç web sayfasının IE desteğini kesmesini ve web tasarımcılarının sırf IE yüzünden saatlerini harcamasını engellemeyi hedefliyor.

IE8 Kullanım Oranı

Bize Katılın

Web tasarımcılarının IE8 için harcadıkları zamanın bilincindeyiz. Her şeyin farkındayız ve yardım etmek için buradayız. IE8’i yerini modern görüntüleyicilerin almasını istiyorsanız bize katılın. Aşağıdaki adımları izleyerek ziyaretçilerinizin IE8’den kurtulmasını sağlayın :

1. Aşağıdaki kodları sayfanızın body alanına koyun :

<!--[if IE]>
<div style='clear: both; height: 112px; padding:0; position: relative;'><a href="http://www.theie8countdown.com/ie-users-info"><img src="http://www.theie8countdown.com/assets/badge_iecountdown.png" border="0" height="112" width="348" alt="" /></a></div>
<![endif]-->

2. Bu banner sadece IE8 kullanıcılarına gözükür.

Arkadaşlarınıza Duyurun

Arkadaşlarınızında IE8  kullanımı %1 oranda bile olsa azaltmak için faydaları olsun!

Tweet #ie_countdown >

Kapanış

Evet, mümkünse IE8 kullanmayınız 🙂 Hem henüz çok geç değil ;  ChromeSafariFirefox ve Opera sizleri beklemekte.