Photoshop ile Filigran (Watermark) Yapımı

Bugün sizlerle Photoshop’un yazı ve blending araçlarını kullanarak resimlerimize filigran ekleyeceğiz.

Resimlere filigran nasıl eklenir?

Bu işlemi sizler için birkaç basit adımda anlatıyor olacağız.

Adım 1 : Pattern Hazırlama

File > New alanına giderek veya CTRL+N kısayol tuşlarına basarak yeni bir çalışma alanı oluşturuyoruz. Boyutlarını size bırakıyoruz. Kullanmak istediğiniz filigrana göre bir boyut belirtebilirsiniz. Dersimizde örnek teşkil etmesi için 300×300 piksel boyutunu kullanacağız.

Daha sonrasında da Type Tool ile filigranımızı yazıyoruz.

photoshop-adding-watermark-1

Şimdi de arkaplan (Background) layerını silelim. Bu işlemi yapmak için layerı seçip DEL tuşuna basabilirsiniz. Aşağıdaki gibi bir sonuç elde edeceksiniz.

photoshop-adding-watermark-2

Filigranınızı bu şekilde bırakmak isteyebilirsiniz. Ancak rotate işlemi yapmak isterseniz de Transform aracı sayesinde (CTRL+T) resminizi 45 derece yana yatırırsınız.

photoshop-adding-watermark-3

Artık resmimizi pattern olarak kaydedip filigranımızı kaydedelim. Photoshop’un üst menüsünden Edit > Define Pattern alanına gidiyoruz. Bir isim belirtmemiz isteniyor. Filigran adını girdikten sonra OK butonuna basıyoruz.

photoshop-adding-watermark-4

Adım 2 : Hazırladığımız filigranı resimlere ekleme

Photoshop ile resminizi açtıktan sonra fotoğrafın olduğu layerı faremizle sağ tıklıyoruz ve Blending Options seçeneğine gidiyoruz.

photoshop-adding-watermark-5

Açılan pencerede Pattern Overlay seçeneğine gidip listeden az önce oluşturduğumuz patterni seçiyoruz. Blend Mode değerini Soft Light olarak seçiyoruz. Opacity ise 80% olarak kalabilir. İsteğe bağlı olarak scale değeriyle oynayabiliriz.

photoshop-adding-watermark-6

OK butonuna basıp işlemi tamamlıyoruz.

photoshop-adding-watermark-7

Bu kadar!