Photoshop ile Gerçeğe Yakın Hareketlendirme (Kukla Yöntemi)

Bu dersimizin konusu Photoshop ile objelere gerçekçi hareketler eklemek olacak. Bu teknik sayesinde hazırlayacağımız animasyon derslerine altyapı oluşturacağız.

İlk olarak üzerinde çalışmak için bir resim bulun. Herhangi bir 2 boyutlu hayvan fotoğrafı kullanabilirsiniz. Veya benim kullandığım kol modeline buradan erişebilirsiniz.

Kullanacağımız aracın adı Puppet Warp. Gelin biz buna Kukla Tekniği diyelim ve derse başlayalım.

Hareket ettireceğiniz objeyi çalışmanıza ekleyince aşağıdakine benzer bir görüntü elde edeceksiniz.

Şimdi hareket ettireceğimiz objenin olduğu layeri seçip Edit > Puppet Warp seçeneğine gidiyoruz. Böylece objemizin çevresini bir seçim alanı kaplayacak. Puppet Warp seçeneğinin üst tarafta açılan ayar penceresi aşağıdaki gibi olmalı.

Elde edeceğiniz görüntü ise aşağıdaki gibi olacak

Kolumuzun çevresi tarandı. Şimdi faremizin sol tuşunu kullanarak eklemlere noktalar yerleştiriyoruz. Bu noktaları sürükleyerek hareketlendirme yapacağız.

Noktalama yaparken dışarıdan içeriye doğru ilerleyin. Yani dirsekten parmaklara doğru. Çünkü ilk parmağa, sonra dirseğe hareket noktası koyarsanız kol hareketlendirmesinde parmak ayrı yere, dirsek ayrı yere gidecektir.

Ben bahsettiğim yolu izleyerek aşağıdaki gibi bir hareket elde ettim.

3D Studio ve Maya gibi programlar kullananlar bu aracı muhtemelen yetersiz bulacaklardır. Fakat özellikle 2 boyutlu animasyon hazırlarken Kukla Tekniği çok işinize yarayacaktır.