Photoshop ile Metal Yüzey Yapımı

photoshop-metalic-surfaceGeride bıraktığımız makale ve videolarımızda Photoshop ile iki adet metalik yazı (#1 ~ #2) örneği hazırladık. Sıra geldi benzer teknikler kullanılarak istediğimiz boyutlardaki bir yüzeyi metale çevirmek.

Apple‘ın tasarımlarında ve sunumlarında sıklıkla kullandığı odak merkezli metalik yüzey Photoshop ile saniyeler içerisinde hazırlanabiliyor. Bu makalemizde sadece 2 adımda  bu tasarımı çizeceğiz.

Hazırsanız başlayalım.

Photoshop ile metal yüzey nasıl yapılır?

Photoshop’u açtıktan sonra File > New altından veya CTRL+N kısayol tuşlarını kullanarak yeni çalışma alanı oluşturalım. Hazırlamak istediğiniz görselin boyutlarını belirtin. Sizler için hazırlayacağımız örneğin boyutu 960×740 olacak.

photoshop-new

Adım 1

Daha sonra Layer penceresinin altındaki “Create new fill or adjustment layer” iconunu tıklayıp Gradient seçimini yapalım.

Adjustment Layer

Açılan pencereden aşağıdaki değerlerde bir gradient atayalım.

photoshop-metal-gradient

Seçili gradienti Photoshop’un varsayılan listesinin Metals kategorisi altında bulabilirsiniz.

photoshop-metals-gradient

Adım 2

Bu işlemi de yaptıktan sonra layer penceresinden gradient layerının sol kısmında kalan metalik yüzeyi seçelim.

photoshop-gradient-select

Şimdi üstteki menüden Filter > Noise > Add Noise alanına gidelim. Photoshop ilgili layerı rasterize etmek istediğimize emin olup olmadığımızı soracaktır. “OK” düğmesine basıp devam edin. Açılan pencerede 3% Amount değerini girdikten sonra Uniform ve Monochrome alanlarını aktif edin ve efekti uygulayın.

Böylece metal üzerine gerçekçi bir yüzey daha atmış olduk.  Bu kadar!

Sonuç

Sadece birkaç saniye içerisinde metal efektimiz hazır. İşte sonuç :

photoshop-metal-tutorial