Photoshop ile Polaroid Fotoğraf

Sizin de bildiğiniz gibi polaroid kameralar, siz fotoğraf çekerken ışığı polaran saydam yaparak anlık fotoğraflar oluştururlar. Böylece fotoğrafçının banyo ile uğraşması gerekmez. Adını ise ilk üreticisinden almakta.

Hali hazırda çektiğiniz fotoğraflarınızı Photoshop ile Polaroid fotoğrafa çevirebilirsiniz. Yapmanız gereken yeni bir çerçeve oluşturmak ve renklerle birazcık oynamak.
 
 


Adım adım ilerleyelim :

1. Fotoğrafımızı seçelim. Ben soldaki fotoğrafı kullanacağım. Uzunluk ve genişlik dengesi önemli. Fotoğrafınız kare şeklinde olursa daha rahat çalışırsınız. Onun dışındaki çözünürlük değerleri önemli değil. Seçim sizin.
2. Image > Canvas Size menüsüne gidelim. Alt+Ctrl+C kısayol tuşlarını kullanarak bu işlemi yapabilirsiniz. Karşınıza açılan pencerede aşağıdaki değişikleri yapıp ‘tamam’ deyin. Fotoğrafınız ideal boyutlardaki polaroid değerine ulaşacaktır.

Aşağıdaki gibi bir görüntü elde edeceksiniz.

3. Şimdi fotoğrafımızın olduğu layeri sağ tıklayıp Duplicate Layer diyoruz. Bu işlemi Ctrl+J kısayol tuşuyla da yapabilirsiniz. Sonrasında yeni oluşturduğumuz layeri seçerek Normal olan Blend Mode seçeneğini Overlay olarak değiştiriyoruz. Ve beraberinde Images > Hue/Saturation menüsüne gidiyoruz. Hue / Saturation menüsüne Ctrl +U kısayol tuşuyla da gidebilirsiniz. Karşımıza çıkan pencerede aşağıdaki ayarlamaları yapıyoruz.

Çalışmanız bu hali alacaktır :

4. Sizin de fark ettiğiniz gibi fotoğrafımız büyük ölçüde hazır. Bundan sonrası detay. İsterseniz bu ayarlamaları atlayabilirsiniz. Ben arkaplandaki beyaz renk olan layerimizi sağ tıklayıp Blending Options seçeneğine gittim ve aşağıdaki düzenlemeleri yaptım.

Böylece arkaplandaki beyaz kısma biraz daha gerçekçi görüntü veriyoruz. Eğer elinizde keskin hatlara sahip fırçalar (brushes) varsa kullanabilirsiniz.

Not : Polaroid fotoğrafların genellikle alt kısmına küçük notlar yazılır. Eğer yazı eklerseniz yazıya, Filter > Sharpen > Sharpen seçeneğine giderek sertlik ekleyin. Böylece gerçekten pilot veya benzeri bir kalemle yazılmış gibi gözükecektir.

Bu da ilginizi çekebilir  CSS ile SEO ve performans dostu harika resim açıklamaları

Ders burada bitiyor. Hoşçakalın.