Photoshop ile Renkli Yazı Efekti

Rainbow Text Effect

Bu makalemizin konusu renkli bir yazı efekti. Photoshop ile birkaç dakikada hazırlayabileceğiniz bu yazı tasarımı sunumlarınız için gayet şık bir tercih olabilir.

Başlayalım

Photoshop’u açtıktan sonra istediğimiz boyutlarda yeni bir çalışma alanı oluşturuyoruz. Ben 690×235 piksel boyutlarında çalışacağım. Açtığımız yeni çalışma alanının arkaplan rengini siyah olarak ayarlayabilirsiniz. Burası sizin tercihiniz.

 

Yazı özellikleri

Ben olarak Century Gothic (Bold) yazı tipini kullandım. Üst sıra için punto değerlerim 65 iken alt satır için 18. Aşağıdaki görseldeki gibi yazılarımı yazıp üst sırayı tek tek seçerek renklendiriyorum.

Harfleri Renklendirelim

Renklendirme işlemi bittikten sonra yazının olduğu layerı sağ tıklayıp Rasterize Layer diyoruz. Daha sonra ise aynı layerı tekrar sağ tıklayıp Duplicate Layer (CTRL+D) diyoruz. Yeni oluşan kopya layer seçiliyken Filter > Blur > Motion Blue alanına gidip aşağıdaki ayarları yapıyoruz.

Motion Blur Effect

Şimdi blur efekti uygulamadığımız orjinal yazının bulunduğu layerı aşağıdaki gibi seçip yine aşağıdaki Hue Saturation ayarlarını yapıyoruz. Image > Adjustments alanından veya CTRL+U ile Hue Saturation penceresine erişebilirsiniz.

Yazıyı Parlatma

İkinci satır için ayarlar

Bu işlem üst satıra göre biraz daha kısa. Yazımızı yazdıktan sonra yazı layerını sağ tıklayıp Blending Options diyoruz. Açılan pencereden Gradient Overlay alanına gidip aşağıdaki ayarları yapıyoruz.

Gradient Overlay

Ayarları metine dökmek gerekirse rengarenk bir gradient oluşturup bunu yazının üzerine giydiriyoruz.

Bu kadar

Gökkuşağı Yazı Efekti

Yazımız hazır. Konuyla alakalı yaşadığınız sorunları yorum alanından bildirebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Birazcık goygoy..

Kavun karpuz manav tezgahlarında yer bulur oldu. Bu demek oluyor ki yazı efektleri konulu dersleri çoğalmalı. Neden mi? Yazın birçok sektör rahatlarken tasarım şirketleri çalışma saatlerini arttırabiliyor. Ben bu satırları yazarken bile şirketinin kurumsal kimliğini değiştirmeye karar veren yöneticiler olmuştur. Yeni kurulan şirketler ve onlar tasarım unsurlarından bahsetmiyorum bile. Bütün bunlar için elinizin altında birkaç yazı efekti örneği bulunmasında fayda var.

Bu da ilginizi çekebilir  HTML5 ve CSS3 ile Button Örnekleri