Photoshop ile Yazılardan Oluşan Resim

Photoshop ile Metinlerden Resim OluşturmaPhotoshop ile yapılabilecek yüzlerce yazı efektinin en dikkat çekicilerinden birisi de kelimelerden oluşturan resimler olmuştur.

Bu makalemde sıradan bir görseli yazılardan oluşturacağız. Bu tasarım web üzerinde logo ve banner gibi alanlarda kullanılabileceği gibi poster tasarımcılarının da işine yarayabilir. Lafı fazla uzatmadan konumuza gelelim.

İlk olarak yazının üzerine işleyeceğiniz paragrafları hazırlamalısınız. Elimin altında hazır metin yok diyorsanız buradan Lorem Ipsum sitesine girip kendiniz için istediğiniz oranda metin hazırlayabilirsiniz.

Üzerinde çalışacağınız görseli seçin

Ben aşağıdaki görseli kullanacağım.

Orjinal Fotoğraf

Yazıları yerlerine ekleyelim

Görseli Photoshop ile açtıktan sonra toolbardan Photoshop Text Tool / Yazı Aracı Type Tool (T) ‘u seçiyoruz ve daha önce Lorem Ipsum’dan kopyaladığımız yazıları yapıştırıyoruz. Yazı renginin pek bir önemi yok. Fakat yazı karakteri ve büyüklüğü bu kısımda önemli. Ben aşağıdaki ayarları kullanıyorum.

Yazı Ayarları

Yazımızı ekledikten sonra Edit > Transform > Rotate alanına gidip yazımızı 45′ lik açıyla eğiyoruz.

Rotate

Layer durumu

Burada katman hiyerarşisi şu şekilde : En üstte paragrafların olduğu katman, onun altında resmimiz, en altta ise siyah boş bir layer.

Katmanlar

Kapanış

Şimdi layer penceresinden yazı layerinin küçük görselini (thumbnail – T şekli) sağ tıklıyoruz ve açılan pencereden Select Pixels seçeneğini seçiyoruz.

Daha sonra hiçbir işlem yapmadan fotoğrafın olduğu layeri seçip klasik bir copy paste işlemi (ilk CTRL+C, sonra CTRL+V) yapıyoruz. Böylece yeni, yazılardan oluşan bir layerimiz oluşuyor.

Şimdi Resim isimli layeri yanındaki gözü tıklayarak görünmez kılabilir veya direkt olarak silebilirsiniz.

Yukarıdaki işlemleri yaptıysanız işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Yazı Efektinin Son Hali