Photoshop ile Yuvarlanmış Şehir Efekti

Oval ŞehirMerhaba arkadaşlar.

Bu makalemde Photoshop kullanarak şehir fotoğrafını oval bir hale çevireceğiz.

Özetle; birkaç adımla tamamlayabileceğiniz yuvarlanmış şehir efektini gerçekleştireceğiz. İlk bakışta göz korkutabilen bu efekt sadece iki filtre ve birkaç küçük ayar ile hazırlanmakta. Şimdi detaylı açıklamalarla çalışmamıza başlayalım.

Benzeri bir çalışma hazırlamak için üzerinde çalışabileceğiniz bir görsel seçin. Ben bu efekti oluşturmak için buradaki fotoğrafı kullandım.

Nasıl yapılır?

İlk olarak Image > Image Size (ALT+CTRL+i) alanına aşağıdaki gibi görseli kareye çeviriyoruz. Nasıl mı? Genişlik veya uzunluk değerlerinden hangisi büyükse diğerine de aynı değeri yazıyoruz. Örneğin 1920×1080’lik bir fotoğrafın 1080 height değerini de 1920 yapıyoruz. Bu işlemi yapmak için Constrain Proportions alanının yanındaki işareti kaldırmanız gerek.

Image Size

Bu işlem esnasında fotoğrafımızda uzamalar ve dolayısıyla bozulmalar olacaktır. Fakat ilerde uygulayacağımız oval efekt bu açığı kapatacak.

Şimdi ise Edit > Transform > Flip Vertical alanına gelip fotoğrafı aşağıdaki gibi ters çeviriyoruz.

Rotate

Efektimizi uygulamaya hazırız. Filter > Distort > Polar Coordinates alanına gidiyoruz ve Rectangular to Polar alanını seçip OK diyoruz.

Polar Coordinates

Neredeyse tamamız. Ufak bir sorun kaldı. Görselin üst kısmında oluşan rahatsız edici düz çizgi.

Motion Blur

6 piksel değerinde o çizgiyi yok ediyoruz. Fakat ortadaki çizgisel bulut hala yerli yerinde. Onları yaymakta fayda var. Bu sorunu ise Clone Stamp Tool (S) sayesinde çözeceğiz. Clone Stamp Tool’u kullanmayı öğrenmek için aşağıdaki videomu izleyebilirsiniz.

Photoshop ile Yerleştirme, Kaplama ve İyileştirme

Sonuç

Görselimiz hazır!

Örnek

Not : Fotoğrafın ortasında yüzen şeyler gemi, hatırlatırım 🙂 Görüşmek üzere.