Photoshop’a Alternatif 10 Resim Editörü

6.PhotoPlus

photoplus-editor
PhotoPlus, Windows OS üzerinden çalışan fotoğraf düzenleme, hata giderme ve rötuşleme programıdır. Kendi efektlerini, katman yapısını ve araçlarını barındıran program web animasyonlarını yapmanızı da sağlamakta.

Platform : Windows
Ücret : Bedava

Siteye git

7.Pixelmator

pixelmator
Bir diğer UX kaygısı güden arayüz programı. Pixelmator işleyişi ile türevlerinden daha basit ve hızlı bir program. Rakiplerine ek olarak Facebook ve Flickr gibi sitelere de direkt olarak export edebiliyor. Photoshop’un birçok özelliğini barındıran program gerçekten kaliteli bir alternatif.

Platform : Mac, iPhone, iPad
Ücret : $29.99/£20.99

Siteye git

8.Pixlr

pixlr-editor
600’ün üzerinde görsel efekt ile gelen Pixlr ücretsiz bir mobil uygulama. Photoshop kullanıcılarının kolaylıkla alışabileceği arayüzü sayesinde birçok basit işlemi saniyeler içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle diş beyazlatmak veya kırmızı göz sorunlarını gidermek gibi basit işlemler Pixlr ile çok kolay. Tabii bunların dışında boyutlandırma, crop, overlay ve kenar çizgileri gibi seçenekleri de mevcut. Denemeye kesinlikle değer.

Platform : iOS, Android
Ücret : Bedava

Siteye git

9.Sketch

sketch-editor
Listemizin sonuna doğru yaklaşıyor olmamız sizi yanıltmasın, Sketch bu listedeki en popüler program. Tasarımcıların son yıllarda ilgisini fazlasıyla çeken Sketch inanılmaz bir etki yarattı. Program sadece Photoshop’un değil, Illustrator’un de özelliklerini kapsıyor.

Özellikle mobil uygulama tasarımcılarının vazgeçemeyeceği Sketch’in tek handikapı şimdilik sadece Mac platformunda çalışması.

Platform : Mac
Ücret : $99

Siteye git

10.Snapseed

snapseed-editor
Google tarafından yayınlanmış bir mobil uygulama olan Snapseed listedeki en iyi kullanıcı deneyinimine sahip programlardan birisi. Yüzlerce özelliği inanılmaz basit bir arayüz ile sunan uygulama fotoğraflarınızı bir çırpıda mükelleştiriyor. Rötuşlar, yeniden boyutlandırma, kesme, renk değişikliği ve türevi basit işlemler için Snapseed birebir.

Özellikle mobil uygulama tasarımcılarının vazgeçemeyeceği Sketch’in tek handikapı şimdilik sadece Mac platformunda çalışması.

Bu da ilginizi çekebilir  Photoshop ile görselleri piksele çevirin!

Platform : Windows, iOS
Ücret : Bedava
Siteye git


Bitirmeden önce

Adobe programlarının, özellikle Photoshop’un performans sorunları yaşatması, yeni nesil bilgisayarlarda bile ağır çalışması geçtiğimiz dönemlerde birçok kullanıcının lisansını iptal etmesine sebep olmuştu. Ayrıca otomatik olarak lisans yenileme yaptığı iddia edilen Adobe’un lisans iptali işlemlerini de manuel yoldan yapıyor olması kullanıcıları çıldırtan bir diğer detay.

Böylece Photoshop’a alternatif programlar tekrar tartışılır hale gelmişti.