WordPress’i Yavaşlatan Eklentileri Bulun

wordpress-performanceWordPress siteniz yavaş mı açılıyor? Bunun sebebi eklentileriniz olabilir mi? Peki ya hangi eklenti sitenizi bu derece yavaşlatıyor?

Artık bu sorulara P3 eklentisi sayesinde cevap verebiliyoruz.GoDaddy tarafından geliştirilen WordPress eklentisi sitenizde kurulu olan tüm eklentilerin performans raporlarını hazırlayıp yavaşlamaya sebep olanları tespit etmenizi sağlıyor.

Hem de tamamen ücretsiz!

Eklentiler sitemi yavaşlatıyor!

Bu cümleyi ilk kuran siz değilsiniz. WordPress sitenize kurduğunuz her eklenti kendi PHP kodlarını eklemekle kalmaz, yerli yersiz CSS ve JavaScript kodları da ekler. Bu da sitenizin açılış hızında gözle görülür yavaşlamalara sebep olabilir. Bu sorunun tek çözümü kullandığınız eklentilerin sayısını azaltmak. P3 de dahil hiçbir WordPress eklentisi bu sorunu aşmanızı sağlamaz. Sadece bu yolda size yardımcı olabilir.

Plugin Performance Profiler

P3, kötü yapılandırılmış eklentileri tespit etmenize yardımcı oluyor. Böylece yavaş çalışan eklentileri kaldırıp sitenizin hızlanmasını sağlayabilirsiniz.
p3-plugin-dashboard

Eklenti sıradan bir ziyaretçi gibi sitenize giriyor ve ekranları geziyor. Bu esnada yüklenen diğer eklentiler tarafından yüklenen JavaScript, CSS gibi dosyalar hesaplanıyor, SQL için yapılan sorgular toplanıyor. Böylece sonuç grafiksel olarak da sunuluyor. Ayrıca yaptığınız tüm taramalar saklanıyor, zaman içerisindeki hız değişimleri görüntülenebiliyor.

p3-plugin-chart

Sitenizde kullandığınız eklentiler dışında hız / performans testinde site açılma süresi, tema yüklenme süresi, bellek kullanımı ve MySQL sorguları gibi istatistikleri de tutmakta.

P3 nasıl kurulur?

Eklenti tamamıyla ücretsiz.

WordPress’e eklentilerin nasıl kurulduğunu kısaca hatırlayalım.

  1. Dosyayı indirin ve zip içerisinden çıkarın.
  2. Eklenti klasörünü FTP aracılığıyla ‘/wp-content/plugins/’ dizinine upload edin,
  3. WordPress admin panelinizden Eklentiler alanına gidip eklentiyi etkinleştirin.

Download Adresi : P3 Profiler