WordPress’te IgnoredCommentPreserver hatası ve çözümü

WordPress kullanıcılarının karşısına çıkabilecek bir diğer sorun da “IgnoredCommentPreserver” hatası. Aynı hata ile birlikte web sayfanızdaki tüm inline JavaScript kodları da problem yaratmaya başlayacaktır. Ayrıca Snytaxhighlighter gibi eklentiler de işlevini yitirecektir.

Bu hatayı almanız için birçok sebep olabilir. Çözümü ise basit.

IgnoredCommentPreserver

Tasarımcılar web sayfalarının hızını arttırmak için onlarca uygulama kullanmaktalar. Cloudflare veya W3 Total Cache gibi isimler ise bu eklentilere en büyük örnek niteliğindeler. Araştırmalarımız üzerine özellikle W3 Total Cache eklentisi bu hataya en büyük sebep olarak gösteriliyor.

Bu uygulamalar minify tekniği ile inline JavaScript kodlarını sıkıştırarak bazen küçük problemlere sebep olabilirler. Şimdi biraz çözüm üzerine konuşalım.

Nasıl düzeltilir?

W3 Total Cache kullanıcısıysanız wp-admin paneline giderek Performance > Minify sekmesine geçiş yapın. Açılan pencerede HTML & XML bölümü altındaki Inline JS minification seçimini kaldırın.

Cloudflare kullanıcısıysanız yönetim panelinizden Performance Settings sayfasına gidin. Açılan penceredeki Auto Minify (Web optimization) alanından JS seçimini kaldırın. Yine düzelmezse HTML seçimini de kaldırın.

Kapanış

Bu küçük bir hata gibi gözüksede siteniz içerisindeki tüm JavaScript kodlamalarının hata vermesine sebep olur.