
CSS ile Sayfa Yığını
Bugüne kadar CSS ile çok fazla şey yaptık. Fakat bu teknik benim en beğendiklerimden biri.
Son birkaç yazımda olduğu gibi bunda da :after ve :before kodlarıyla objemizin her iki yanına çizimler oluşturuyoruz.Ayrıca bu sefer transform da kullanacağız.
Makalenin tanıtım görseli boyutu dolayısıyla pek açıklayıcı gözükmemekte. O yüzden tavsiyem “Örneği Görüntüle” kutusunu tıklamanız yönünde olacaktır.
Nasıl yapılır?
Aşağıdaki kodları CSS dosyanıza ekleyerek başlamalısınız. Bu alanda birkaç hatırlatmam var.
- .sayfalar classındaki max-width ve max-height değerleriyle sayfanızın boyutunu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
- .sayfalar classındaki background koduyla sayfa rengini değiştirebilirsiniz. Fakat sonrasında diğer classlardaki border renklerini de ona uygun olarak düzenlemelisiniz.
.sayfalar { background: #fff; box-shadow: 0 0 10px rgba(0,0,0,0.3); margin: 26px auto 0; max-width: 350px; min-height: 200px; padding: 24px; position: relative; width: 80%; } .sayfalar:before, .sayfalar:after { content: ""; height: 98%; position: absolute; width: 100%; z-index: -1; } .sayfalar:before { background: #fafafa; box-shadow: 0 0 8px rgba(0,0,0,0.2); left: -5px; top: 4px; transform: rotate(-2.5deg); -ms-transform:rotate(-2.5deg); -moz-transform:rotate(-2.5deg); -webkit-transform:rotate(-2.5deg); -o-transform:rotate(-2.5deg); } .sayfalar:after { background: #f6f6f6; box-shadow: 0 0 3px rgba(0,0,0,0.2); right: -3px; top: 1px; transform: rotate(1.4deg); -ms-transform:rotate(1.4deg); -moz-transform:rotate(1.4deg); -webkit-transform:rotate(1.4deg); -o-transform:rotate(1.4deg); }
HTML Kodları
<div class="sayfalar"> <p>AdobeWordPress.com</p> <p>Adobe program dersleri ve WordPress blog sisteminin detaylarını konu alan interaktif Türkçe eğitim merkezi.</p> </div>
Notlar
- Bu yaratıcı CSS kodlamasını ilk Michael Martin’den gördüm. Tarafımdan yazılmamıştır.
- Örnekteki makale tarafımdan yazılan “Hayatta Kalma” isimli romandan alıntıdır. Tamamını okumak için burayı tıklayabilirsiniz.