Web sayfanız için en iyi Video Player hangisi?

Video PlayerOnlarca sebepten ötürü tasarımcılar web sayfalarında Video Player (oynatıcı) kullanmakta. Hazırlanmış onlarca Flash, HTML ve JavaScript ile hazırlanmış onlarca video oynatıcı kullanılmak için beklemekte.

Liste bu kadar genişken Adobewordpress olarak detaylı bir liste hazırlamaya karar verdik. Hangi oynatıcı web sayfanız için daha uygun? Seçimi size bırakıyoruz.

Video Player (Oynatıcılar)

jPlayer

jPlayer

JavaScript – HTML5 ile tasarlanmış Müzik ve Video oynatıcısıdır. Oynatıcı jQuery eklentisiyle güçlendirilmiş, çoklu oynatımlarda geçiş hızları arttırılmıştır. Yapımcılar jQuery kullanımı ile birlikte oynatıcının çok daha kaliteli bir hale geldiğini belirtiyor.

Adrese git »

Flowplayer

Flowplayer

Açık kaynak kodlu, hazırladığımız listenin en popüler Video Playerlarından birisi. Videolar için istatistik,alt yazı, slow motion, cuepoint, tam ekran ve retina ready desteği sağlıyor.

Adrese git »

JW Player

JW Player

Kullanışlı ve esnek bir flash video player. Adobe Flash Player’ın üstesinden gelebileceği tüm formatları desteklemekte. Başlıca formatlar : FLV, H.264, MP4, MP3, AAC, JPG, PNG ve GIF. Ayrıca RMTP ve HTTP streaming ve çalma listesi formatlarını da desteklemekte.

Adrese git »

SublimeVideo – HTML5 Video Player

Sublime

Yapımcılar, HTML5 teknolojisiyle hazırladıkları oynatıcıları hakkında fazlasıyla iddialılar. Bütün tarayıcı ve mobil cihazlarda çalışan video player güzel bir tercih olabilir.

Adrese git »

GDD FLVPlayer

GDD Flvplayer

GDD FLVPlayer, web tabanlı ve ücretsiz kullanılabilen FLV/Mp4 oynatıcısıdır. Basit bir arayüze sahip uygulama kanal logonuzu gösterebiliyor.

Adrese git »

MC Media Player

MC Media Player

Flash tabanlı medya oynatıcısı embedding video, müzik ve fotoğraf desteği sağlıyor. Altair ve Classic (artık geliştirilmiyor) isimli iki arayüzü bulunan oynatıcı gayet iyi bir seçenek gibi. Setup tool sayesinde kullanım kolaylığı sağlıyor.

Adrese git »

VISCOM Web Player

VISCOM Web Player

Web sayfanızda ücretsiz video yayını yapmanızı sağlayan bir diğer uygulama. Tekli ve çoklu yayın desteği sunuyor. Ayrıca klasik video paylaşım sitesi dışarısında uzaktan eğitim gibi hizmetleri de sağlayabiliyor.

FLV streaming, XML çalma listesi, video thumbnail aracı için aç/kapa ayarı, full screen imkanı, kod bilgisi bilmeden düzenlenebilecek basitlikte arayüz ve onlarca skin (tema) desteğiyle birlikte geliyor.

Adrese git »

Anarchy Media Player

Anarchy Player

Anarchy, gücünü basitliğinden alan bir oynatıcı. Mp3, flv ve Quicktime Movie destekliyor. Ayrıca direkt link üzerinden yayın yapabiliyor.

Bu da ilginizi çekebilir  Haftanın Ücretsiz Web Teması #8

Adrese git »

SS4UPlayer

SS4UPlayer

Esnek bir tasarıma sahip video player streaming desteğiyle çalışıyor. Windows ve Linux platformlarının (sunucu tipi) hepsinde çalışıyor. FLV, 264, MP4, MP3 formatlarını destekliyor. Ayrıca XML tabanlı arayüzlerden tema düzenlenebiliyor. (Yazı rengi, boyutu, tipi, transparanlık seviyesi, scrubber rengi ve boyutu ve diğerleri..)

Ayrıca kanal logosu kullanmanızı ve XML destekli çalma listesi hazırlamanızı destekliyor.

Adrese git »

Video JS

Video JS

Listedeki en popüler HTML5 Video oynatıcılardan birisi olan Video JS güncel tarayıcıların çoğunda sorunsuz olarak çalışmaktadır. CSS ile düzenlebilen arayüzü Video JS’yi tüm Flash oynatıcılardan üstün kılıyor. Deneyin deriz.

Adrese git »

Video for Everybody

Video for Everybody

Listenin en basit arayüzüne sahip HTML5 video playerı. Üzerine uzun uzun konuşmaya gerek yok. HTML5 ile gelen <video> elemanı ile (klasik yoldan) eklenebilen bu uygulama WordPress kullanıcıları için basit ama güzel bir tercih olabilir.

Adrese git »

OSM Player

OSM Player

HTML5 ve jQuery desteği ile hazırlanmış oynatıcının en büyük özelliği Vimeo ve YouTube videolarını tanıyabiliyor.

Adrese git »

Acorn Media Player

Acorn Media Player

Listemizin en gelişmiş ve kullanışlı Video Playerlarından olan Acorn, jQuery ve HTML5 ile geliştirilmiş. Video canvas tekniği kullanan oynatıcı CSS ile özgün bir tasarıma bürünebilmekte.

Adrese git »

Projekktor Video Player

Projekktor Video Player

Projekktor açık kaynak kodlu video (aynı zamanda müzik) oynatıcısıdır. JavaScript ile hazırlanmış ve GPLv3 ile korunmaktadır. Full screen, çalma listesi ve kanal , kalite seçimi , kolay kurulum ve tasarım desteği sağlamakta.

Adrese git »

WP Media Player

WP Player

WordPress için eklenti şeklinde hazırlanan oynatıcı, kendi sunucunuzdaki videoları oynatmanızı sağlıyor. Ayrıca gayet detaylı bir eklenti yönetim paneline sahip. Kurulum detaylarına aşağıdaki adrese git linkini izleyerek erişebilirsiniz.

Adrese git »

Kapanış

Listedeki temaların tamamı ücretsiz. Eğer bütün bu içerik sizin kafanızı karıştırıyorsa HTML5 ile kendi müzik veya video oynatıcınızı hazırlayabilirsiniz. Aşağıdaki makalelerimiz size yardımcı olacaktır.

Müzik oynatıcı : https://www.adobewordpress.com/html5-muzik-oynatici

Video oynatıcı : https://www.adobewordpress.com/html5-ile-alt-yazi-ve-kanal-logosu-gosteren-video-oynatici-hazirliyoruz

İyi çalışmalar.