Photoshop ile Metalik Yazı Efekti #2

Photoshop derslerimiz bir süredir ara verdiğimiz yazı efektleri ile devam ediyor. Bu makalemde sizlerle geçtiğimiz günlerde küçük bir afiş için  hazırladığım metalik yazı efektini paylaşacağım.

Photoshop Metalik Yazı

Nasıl hazırlanır?

Aşağıda verdiğim değerleri uyguladığınızda yazı efektinin hazırlanışı maksimum 5 dakika kadar zaman alıyor. Arka planı hazırlayarak başlayalım.

Arka plan

Basit bir arka plan hazırlayalım. Noise efekti uygulayacağız. Noise efektini tüm  detayları ile öğrenmek için buradaki makalemize göz atabilirsiniz.

İlk olarak uygun boyutlarda bir çalışma alanı oluşturuyoruz. Yazacağınız yazıya göre bir boyut belirleyin. Ben 1600×1000 boyutlarında çalışacağım. Arka plan için ise #333333 rengini kullanın.

Eğer Paint Bucket Toolarka plan rengini nasıl değiştireceğinizi bilmiyorsanız yapmanız gereken şu; soldaki araçlar kutusundan Paint Bucket Tool’u seçin, alttaki renk panelinden #333333 rengini seçin ve tüm alanı boyayın. Bu kadar.

Şimdi boyadığımız layer seçiliyken Filter > Noise > Add Noise alanına gidiyoruz ve 5 piksel değerinde Noise oluşturuyoruz. Distribution alanından Uniform’u, alt kısımdan da Monochromatic seçimini yapıyoruz.

Add Noise

  • Uniform : Daha yakın renk tonları ve az noktacık oluşturmakta.
  • Monochromatic : Arka plan rengine aykırı kırmızı ve sarı gibi noktacıkları iptal etmekte. Monochromatic’i seçmeseydik televizyondaki karıncalanmaya yakın bir görüntü elde ederdik.

Arka planımız hazır.

Yazı efektini oluşturalım

Arka planı hazırladıktan sonra beyaz renkte yazımızı ekleyelim.

Yazımızı ekliyoruz

Yazı tipi kullanırken seçiçi olmanızı öneririm. Kalın yazı tipleri tercihiniz olsun. Bu tarz efektlerde detayları yakalamanız tek yolu budur.

Yazımızı ekledikten sonra yazının olduğu layerı sağ tıklayıp Duplicate Layer diyoruz ve onu kopyalıyoruz. Bu işlemi layerı seçtikten sonra CTRL+J tuşlarına basarak da yapabilirsiniz. Bu yeni kopyaya bir süre ihtiyacımız olmayacak o yüzden kopya layerın solundaki göz simgesini tıklayıp görünmez yapalım.

Bu da ilginizi çekebilir  Photoshop ile Gerçekçi Sinema Efekti

Sonrasında alttaki yazı layerımızı sağ tıklıyoruz ve  Blending Options alanına gidiyoruz. Açılan pencerede aşağıdaki ayarları yapıyoruz.

Satin ayarları :

Satin

Color Overlay ayarları :

Color Overlay

Gradient Overlay ayarları :

Gradient Overlay

Yukarıdaki Gradient’in renkleri ise şöyle :

Gradient

Bütün bu ayarları yaptıktan sonra sonuç aşağıdaki gibi olacaktır.

Gidişat

Şimdi daha önce oluşturduğumuz kopya yazı layerının solundaki göz simgesini tıklıyoruz ve onu tekrar görünür yapıyoruz. Aynı şekilde kopya yazı layerının da üzerini sağ tıklayıp Blending Options alanına gidiyoruz ve aşağıdaki ayarları yapıyoruz.

Blending Options – Custom ayarları :
Blending Options : Custom

Inner Shadow ayarları :
Inner Shadow

Satin ayarları :
Satin

Pattern Overlay ayarları :
Pattern Overlay

Outer Glow ayarları :
Outer Glow

Ve OK buttonunu tıklayıp pencereden çıkıyoruz. Yazı efektimiz her şeyiyle hazır.

Sonuç

Photoshop Metalik Yazı

Kapanış

Bu dersi makale şeklinde paylaşmayı uygun gördüm. Bu tarz detaylı efektler için video anlatımları kabusa dönüşebiliyor. Sürekli durdurup başlatmak zorunda kalmanızı istemedim. Ayrıca bilmiyorum fark ettiniz mi ama sadece Blending Options üzerinden çalıştık. Ortaya çıkan sonuç ise gayet başarılı.

Ayrıca unutmadan hatırlatayım, daha önce farklı tip bir metalik yazı efekti hazırlamıştık. Belki ona da göz atmak istersiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=T7XHsyOkSDU

İyi çalışmalar.