PHP Dersleri – PHP’ye Giriş

Php dersleri başlıklı yazı dizimizin ilk dersi olan ” Php’ye Giriş Yapıyoruz ” adlı yazımızla sizlerleyiz. Bu yazımız da php hakkında genel bir bilgi verip, yerel sunucuda php uygulamaları nasıl çalıştırılır sorusunun cevabını ve son olarak ilk php kodumuzu yazıp paylaşımı tamamlayacağız.


PHP Nasıl Kurulur?

Php günümüzün en yaygın web tabanlı programlama dillerinden biri olup ilk açılımı Personel Home Page olan Php ‘nin açılımı artık PHP: Hypertext Preprocessor olarak değişmiştir. Php 1994 yılında Rasmus Lerdorf tarafından geliştirilmiş olup günümüzde Php 7 versionu ile hala gelişimini sürdürmektedir.

Uygulamalı Php derslerine geçebilmek için ilk olarak Xampp ve Notepad++ kurulumlarını yapıyoruz.

AdobeWordpress Php Dersleri

Bu yazımızı ” Xampp ile Yerel Sunucuda Php Çalıştırma ” okuyarak yerel sunucuda php uygulamalarını çalıştırabilir sonrasında buradan Notepad++ programını indirip ilk kodumuzu yazabiliriz.

Notepad++ açıp sayfamızı C:/xampp/htdocs klasörü içine ilkders.php olarak kaydediyoruz.


İlk PHP kodlamamız

Şimdi gelin ekrana Php Derslerimize Başlıyoruz. yazdıralım,


<?php echo "Php Derslerimize Başlıyoruz." ?>

Dosyayı kaydedip localhost/ilkders.php yazıp sayfayı görüntülediğimiz de ekrana Php Derslerimize Başlıyoruz. yazısı gelecektir. Kodlardan da anlaşıldı gibi php kodları <?php  ?> tagları arasına yazılır ve echo komutu ile ekrana istediğimiz yazıyı yazdırabiliriz.

Bitirmeden Önce

Böylece PHP kategorimizdeki ilk dersimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Konuyla alakalı sorularınızı yorum alanında bize iletebilirsiniz.

İyi çalışmalar.