Resimlerinizi Sıkıştırmanın Yeni Yolu : Optimizilla

optimizilla-logo Daha önce konuştuğumuz birçok görsel sıkıştırma aracını unutun. Bugün sizlere yepyeni ve mükemmel bir çözüm sunan Optimizilla ürününü tanıtacağız.

Optimizilla JPG ve PNG görsel tiplerini gözle fark edilmeyecek kalite farkıyla sıkıştırmaktadır. Birçok resim sıkıştırma aracını geride bırakan bu yapı kayıplı sıkıştırma algoritmalarının akıllı bir kombinasyonunu kullanmakta.

Resimlerinizin Dosya Boyutunu Kolayca Düşürün!

Optimizilla klasik bir resim sıkıştırma aracının aksine size küçük bir önizleme penceresi de sunuyor. Sıkıştırmak istediğiniz görselleri yükledikten sonra sitenin altında açılan alanda fotoğraflarınızın sıkıştırılma oranlarını ve sıkıştırma öncesi-sonrası süreci önizleyebiliyoruz.

Araç bir kerede en fazla 20 resmi sıkıştırmamızı sağlıyor. Sıkıştırılan görselleri ise isminin sonuna -min ekleyerek bir ZIP dosyası içerisine konumlandırıyor. Ayrıca endişe etmeyin, upload ettiğiniz görseller 1 saat içerisinde siliniyor.

Şimdi bir örnek ile Optimizilla’yı tanıyalım.


Örnek Sıkıştırma

optimizilla-ornek
Optimizilla’yı test etmek için elimizin altındaki 241KB boyutundaki bir fotoğrafı sisteme yüklüyoruz. Fotoğraf çok kısa süre içerisinde upload olduktan sonra yine hızlı bir optimizasyon işlemi gerçekleşiyor. Sonuç ise bizleri fazlasıyla şaşırtıyor.

Neredeyse gözle fark edilmeyecek bir kalite kaybıyla %78 sıkıştırılan görselimiz 54KB‘a düşüyor.

optimizilla


Keşke olsa dediklerimiz…

Optimizilla bu haliyle bile mükemmel bir görsel sıkıştırma aracı. Ancak bu bizi ‘keşke şu da olsaydı’ demekten alıkoyamıyor.

Keşke

  • optimize edilmiş görsellerin adını da yöneteceğimiz bir alan olsaydı.
  • bir WordPress plugini olsaydı da tüm sitemizi kendiliğinden optimize etseydi.
  • bağış yapanlara veya premium üyelik alanlara sınırsız sayıda upload izni verseydi.
  • basit olsa da bir API barındırsaydı.