Su Yansıması Efekti

Merhaba arkadaşlar. Ben Vatanay Özbeyli. Bu dersimizde fotoğraflara uygulanan su yansıması efektinin nasıl işlediğini inceleyeceğiz. Kendimize üzerinde çalışmak için bir fotoğraf seçiyoruz ve derse başlıyoruz.

Ben sol tarafta gördüğünüz fotoğrafı seçtim.

1.İlk olarak Image > Canvas Size penceresinde gidip fotoğrafımızı 100% oranında uzatıyoruz. Seçenekleri aşağıdaki gibi ayarlamanız gerekiyor. Ve bir aşağıdakine benzer bir görüntü elde ediyoruz.

2.Fotoğrafı Photoshop’la açtıktan sonra layerimizi sağ tıklayıp Duplicate Layer (Ctrl+J) diyoruz. Ve kopyaladığımız layeri çalışma alanımızın boş kısmına sürüklüyoruz.

3.Alt tarafta kalan Edit > Transform > Flip Vertical menüsüne gidiyoruz. Böylece fotoğrafımız ters dönüyor.

4.Şimdi dalgalandırma efekti için yüzey oluşturacağız.Image > Image Size (Alt+Ctrl+I) seçeneğine gidiyoruz. Burada çalıştığımız sayfanın boyutlarını görebiliyoruz. Bu değerleri not aldıktan sonra File > New diyerek veya Ctrl+N kısayol tuşuyla yeni çalışma alanı oluşturuyoruz ve not aldığımız boyutları giriyoruz. Böylece eski pencerimizle aynı boyutlarda yeni bir penceremiz oluyor.

5. Bu yeni çalışmanızın arkaplanını beyaz yapın. Daha sonra Filter > Sketch > Halftone Pattern seçeneğine gidin. Eğer öyle bir seçenek yoksa Filter > Filter Gallery penceresine erişin. Burada mevcuttur.Açılan pencerede aşağıdaki ayarları girin.

6. Şimdi ise Filter > Blur > Gaussian Blur seçeneğine gidip aşağıdaki değerleri uyguluyoruz. Sonrasında File > Save menüsüne giderek veya Ctrl + S kısayol tuşuyla projemizi PSD uzantılı olarak kaydediyoruz ve kapatıyor. Tekrar dalgalandırma yapacağımız projeye dönüyoruz.

8. Hazırladığımız görüntüde alt kısımda bulunan, daha önce ters çevirdiğimiz layeri seçip Filter > Distort >Displace seçeneğine gidiyoruz. Aşağıdaki ayarları yapıyoruz. İşlemi tamamlayınca bizden bir yüzey seçmemizi istiyor, az önce hazırladığımız PSD Dosyasını seçiyoruz.

9. Aşağıdakine yakın bir dalgalanma olacaktır. Bu sefer aynı layeri duplicate (Ctrl+J) ediyoruz. Yeni oluşturduğumuz layeri üst sıraya taşıyarak Image > Adjustments > Hue/Saturation (Ctrl+U) penceresine geliyoruz ve aşağıdaki ayarları yapıyoruz.

Bu da ilginizi çekebilir  Erik Johansson'un "Cut & Fold" Çalışmasının Kamera Arkasını İzliyoruz

10. Son olarak aktif layerimizin yani son olarak Hue/Saturation uygulayıp mavileştirdiğimiz layerin opacity değerini %25’e indiriyoruz. Aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz.

Ve dersimiz burada son buluyor.  Eğer siz de bir sorun yaşamadan bu aşamaya geldiyseniz aşağıdaki hazırladığım örneklere benzer sonuçlar elde etmişsinizdir. Tebrikler.