W3 Total Cache kullanımı Feedburner’ın çalışmasına engel mi oluyor?

W3 Total Cache
W3 Total Cache web sayfanızın açılış hızını ve bant genişliğini optimize eden gayet kullanışlı bir WordPress eklentisi. Getirdiği avantajlar saymakla bitmiyor.

Fakat eklentinin resmi forumunda yeni bir konu tartışmaya sebep olmakta. W3 Total Cache kullanan web sayfalarının beslemeleri (feed) güncelliğini yitiriyor mu? Bu korkutucu tezi test ettik. Ve ne yazık ki doğru olduğunu gördük.

W3 Total Cache, Feedburner’ı sekteye uğratıyor

Eklentinin Feedburner gibi önemli bir uygulamayı engellemesi birçok kişiyi huzursuz etmiş olacak ki internet üzerinde bu konu binlerce kez konuşulmuş. Eklentinin yapımcısı Frederic ise kullanıcıları bug raporu vermeye teşvik etmeye devam ediyor.

Süreç böyleyken Adobewordpress olarak sorunun detaylarını inceledik ve sonuca ulaştık.

Nasıl düzeltilir?

Aşağıda çözüm yollarını teker teker açıklayacağız. Fakat öncesinde belirtmek istediğimiz bir ipucu var. Yapacağınız her işlemden sonra Feedburner hesabınızı tekrar senkronize etmeniz gerekiyor. Böylece yaptığınız değişiklik anlık olarak sonuca yansıyacaktır.

Yapmanız gereken işlem çok basit.

Feedburner.com adresine giderek giriş yapın. Sonrasında kullandığınız Feedburner hesabını seçerek hesabınızın detaylarını görüntüleyin.

Ping Shot’ı aktifleştirin

Ping Shot, Feedburner hesabınızı güncel tutan otomatik pingleme sistemidir. Feedburner’a giriş yaptıktan sonra Publicize alanından Ping Shot linkine gidin ve açılan pencerede Activate buttonunu tıklayın.

Ping Shot

Senkronize edin

Senkronizasyon işlemi için Troubleshootize linkine gidin ve açılan pencereden Resync Now buttonunu tıklayın.

Bu sorunun birçok cevabı var. Sizleri çözüme ulaştıracak tüm çözümleri teker teker sıralandıracağız. Aşağıdaki adımları izleyerek W3 Total Cache’in yarattığı bu sorunun önüne geçebilirsiniz.

Resync

Feedburner hesabınızı pingleyin

Bir diğer işlem ve çözüm yolu da Feedburner hesabınızı pingletmeniz. WordPress gibi sistemler bu işi otomatik yapsa da denemeye değer.

Pingleme işlemi için burayı tıklayın. Açılan pencereye Feedburner hesabınızı yazın. Örnek : http://feeds.feedburner.com/adobewordpress

Ping

Bu 3 uygulamayı anlattıktan sonra çözüm yollarına geçebiliriz. Unutmayın, aşağıdaki her adımı test ettikten sonra üstteki 3 işlemi yapmanız gerekiyor. Ancak bu şekilde çözüme ulaşıp ulaşmadığınızı anlık olarak test edebilirsiniz.

1. Eklentiyi kapatın

Tahmin edebileceğiniz gibi en basit çözüm W3 Total Cache’i pasifleştirmek. Bu işlemi wp-admin‘den Eklentiler > Yüklü Eklentiler alanından yapabilirsiniz. Fakat biz bunu tavsiye etmiyoruz.

W3 Total Cache çok kullanışlı bir eklenti ve ondan vazgeçmeden önce diğer adımları da denemenizi öneriyoruz.

2. Beslemelerinizin dosya boyutunu düşürün

Feedburner 512kb dosya boyutunun üzerindeki beslemeleri görmezlikten gelir. Dolayısıyla paylaşımlarınız bu limitin üzerindeyse sorun yaşamanız muhtemeldir.

Çözümü gayet ise basit. WordPress admin panelinizden Ayarlar > Okuma alanına giderek “Beslemelerde gösterilecek en güncel kayıt adedi” alanındaki değeri düşürün.

WordPress Okuma Ayarları

Böylece Feedburner’a gönderilecek beslemelerin boyutu 512kb’ın altına inecek, yayınlarınız tekrar aktif olacaktır.

Bu genel bir çözümdür. W3 Total Cache ile alakası olduğu söylenemez.

3. Beslemelere cache uygulatmayın

W3 Total Cache her defasında feed dosyalarınızın okunmasını engellemek için onlara da cache işlemi uygulatır. Bu yüzden Feedburner gibi uygulamalarda güncellemeler aksar. Bunun önüne geçmek için ise WordPress admin panelinizden Performance > Page Cache alanına gidin.

Açılan pencerede “Beslemeleri feedle” seçeneğini kontrol edin. Eğer aktif ise pasifleştirin.

Beslemeler

Böylece beslemeler anlık olarak güncellenecektir.

4. Sayfalarınıza uyguladığınız cache metodunu değiştirin

İşte bizi başarıya götüren adım. Yapmanız gereken WordPress admin sayfanızdan Performance > General Settings alanına gitmek. Açılan pencerede Page Cache sekmesine iniyoruz ve Page Cached Method seçimini Disk : Basic olacak şekilde ayarlıyoruz.

Cache Metodu

Bu işlem sonrasında Save all settings seçimini yapıyoruz.

Kapanış

Sizler için Feedburner hesabınızı güncel tutabilmenizi sağlayacak bilgileri araştırdık. Daha önce de söylediğimiz gibi W3 Total Cache’in sebep olduğu bu problem özellikler blog yazarları için büyük problem arz ediyor.

Üstteki işlemlerden sonra hala Feedburner hesabınızda sorun yaşıyorsanız lütfen yorum alanından bize bildirin.