Web Sitenize Ücretsiz SSL Sertifikası

Bugün sizlere SSL sertifikası hizmeti veren ücretsiz bir hizmeti tanıtacağız. Bilmeyenler için; SSL sertifikası sayesinde web sayfanız neredeyse tüm tarayıcılar tarafından güvenli olarak işaretlenecek ve HTTPS erişimi etkin kılınacak.


Bu Siteye Bağlantınız Güvenli Değil

Web sayfanızda “Bu siteye bağlantınız güvenli değil” uyarısını görmekten bıktınız mı? SSLForFree tam olarak bu işe yarıyor.

Bugün sizlerle birlikte 90 gün ücretsiz olan ve bittiğinde kolaylıkla yenilenebilen bir SSL hizmetini konuşacağız. Hazırsanız başlayalım.


SSL For Free Kullanımı

İlk olarak burayı tıklayarak ilgili adrese gidiniz. Karşınıza çıkan forma web sayfanızın adresini yazarak “Create Free SSL Certificate” butonunu tıklayınız.

Bu aşamada sitenin gerçek sahibinin siz olduğunu teyit etmek ve ilgili sertifika dosyalarını yüklemek için size üç ayrı seçenek sunulacaktır.

Birinci seçenek sizden FTP bilgilerinizi ister. Paylaşmanız halinde FTP’nize girerek ilgili dosyaları otomatik yükler. İkinci seçenek ise daha güvenli bir yol olan Manuel Verification. Yani sizinle paylaşılacak dosyaları FTP içerisinde ilgili klasöre elle yüklemeniz. Üçüncü seçenek ise web sunucunuza erişememeniz halinde DNS sunucusuna TXT kayıdı ekleyerek yapabileceğiniz bir diğer seçenek.

Manuel Verification’ı seçerek devam ettiğinizi varsayıyoruz; Şimdi aşağıdaki Manually Verify Domain butonuna basınız.

Açılacak yeni alanda 2 adet dosyayı FTP’nizin ana dizininde .well-known/acme-challenge dizinine atmanız isteniyor. Dosyaları download edip bu işlemi tamamlayın.

Eğer klasör isminin başına nokta işareti koymakta sorun yaşarsanız ya da Windows sunucu kullanıyorsanız, nokta işaretini klasör isminin sonuna da ekleyebilirsiniz.

Download SSL Certificate butonuna bastığınızda dosyaların doğru şekilde upload edilip edilmediği kontrol edilir ve başarı ile sonuçlanırsa sizinle CRT, Key ve CABundle paylaşılır. Peki bu karmaşık yazılarla ne yapacağız?

Bu da ilginizi çekebilir  Responsive WordPress Temaları ~ Ağustos 2013

cPanel ile SSL Yükleme

Web sayfanızın cPanel arayüzüne gidiniz. Genellikle klasör erişimi olarak (siteadresi/cpanel) ya da subdomain(cpanel.siteadresi) olarak erişilebilir.

cPanel’e giriş yaptıktan sonra güvenlik menüsü altında SSL/TLS linkine tıklıyoruz.

Açılan ekrandan ise en alttaki Install and Manage SSL for your site (HTTPS) seçeneğini tıklıyoruz.

Daha önce SSLForFree‘nin bize verdiği kodları şimdi burada kullanacağız.

Domain menüsünden web sitenizi seçin. Daha sonra CRT, Key ve CABUNDLE kodlarını bu alanlara yapıştırın ve Install Certificate seçeneğini tıklayın.

SSL hazır. Web sayfanız artık 90 günlük güvenilir sertifikasına sahip ve HTTPS olarak ziyaret edilebilir.

Yine cPanel üzerinden Security menüsü altındaki SSL/TLS Status linkinden sertifikanızın durumunu ve kapsadığı adresleri görüntüleyebilirsiniz.

WordPress Sitenizde SSL Ayarları

Eğer bir WordPress kullanıcısı iseniz yapmanız gereken son bir işlem daha var. WordPress yönetim panelinize giriş yapın ve menüden Ayarlar > Genel alanına gidiniz. Açılan sayfadan WordPress adresi ve Site adresi bilgilerini HTTPS ile başlayacak şekilde güncelleyin.

WordPress siteniz artık sertifikalı!


Bitirmeden Önce

Son yıllarda SSL günden güne önem kazanmakta. Kullanıcıların gözünde oluşturacağı güven dışında arama motorları tarafından da fazlasıyla önemsenmektedir.