WordPress için Google Dostu Arama Motoru Ekleme

WordPress altyapısı kullanan arkadaşların genelde karşılaştığı sorunlardan biridir klasik arama motorunun eksiklikleri.Siteye yapılan ziyaretlerde istenilen sonuca tam olarak ulaşılamaması ve bununla birlikte gelen ziyaretçi kayıplarına kadar gitmektedir, tabikide bunu hiç bir blog sahibi istemez.

Ben bu sorunu çözmek için bir süredir araştırma yapmaktayım ,en etkili ve kesin çözüm yolu klasik arama motoru yerine Google Arama Motoru nu bloguma eklemeyi buldum.Bu yazımdada sizlere Google Arama Motorunu blogumuza nasıl ekleyeceğimizi anlatacağım.

İlk olarak Google Arama Motorunun bize ne gibi faydaları olucağından kısaca bahsetmek istiyorum, kesin olarak söyleyebileceğim ilk özellik aranan konulara net ve hızlı şekilde ulaşılmasını sağlıyor. Bununla birlikte arama motorundan yapılan aramaların istatistiklerini tuttuğu için öncelikli aranan kelimelere belirleyebilir ve bu konular üzerinde yoğunlaşıp SEO açısından etkili çözümler üretebilirsiniz. Ek olarak kelime tamamlama özelliği, google arayüzünde sonuçların sıralanması ve arama motorunu görsel olarak düzenleme özellikleri mevut. Bu kadar açıklamadan sonra Google Arama Motorunu sitemize nasıl entegre edeceğimizi öğrenebiliriz.

İlk olarak bu adrese giriş yapıyor ve Özel Arama Motoru Oluşturun bölümüne geçiş yapıyoruz. Bu kısımda karşımıza bir form çıkıyor bu formda site adı ve açıklama tarzında bilgileri istenmektedir, bu kısımları eksiksiz şekilde dolduruyoruz, en alt kısımda ücretli ve ücretsiz seçeneğinden birini seçiyoruz ve şartları kabul edip diğer aşamaya geçiyoruz.

Bu kısımda arama motorunun görünüşün nasıl olacağını belirliyoruz, ister klasik temalardan birini kullanabilir istersek de Özelleştir bölümünden kendi belirlediğimiz özelliklere göre tasarımı yapabiliyoruz.

İleri dediğimizde son olarak WordPress blogumuzda kullanabileceğimiz kodlar karşımıza gelmektedir, bu kodları kullanarak arama motorunu direk blogumuza entegre edebiliriz.Bu kodlar standart olarak verilen kodlar olduğu için arama yapıldığında sonuçlarımız istediğimiz yerde görüntülenmeyecektir,

Bu da ilginizi çekebilir  WP-DBManager Eklentisi ile Veritabanınızı Onarın, Optimize Edin ve Yedekleyin

bunu düzenlemek için ise kodları aldığımız sayfada Görünüm ve İzlenim diye bir link bulunmaktadır. Bu kısımdan arama sonuçlarımızın sayfamızın hangi bölümünde listeleneceğini belirleyebilir ve arama motorunu kullanılabilir hale getirebiliriz.

Ayrıca bu bölümde arama motoruyla ilgili bir çok özelliği değiştirebilirsiniz,yapabilecekleriniz sayfanın sol tarafındaki menüde listelenmiştir. Umarım faydalı bir paylaşım olmuştur, konuyla ilgili sorularınızı sormak için yorum bölümünü kullanabilirsiniz.