WordPress için kullanışlı 5 Google Chrome Eklentisi

wordpress-chromeGoogle Chrome açıkara içerisinde bulunduğumuz dönemin en popüler tarayıcısı. Sadeliği ve hızı ile rakiplerini sollayan Chrome beraberinde birçok eklenti desteğini de bizlere sunuyor. Kullanıcıların surf yaparken başka işlerini de hızlandırmayı amaçlayan bu eklentilerden bir kısmı da WordPress ile etkileşim halinde çalışmakta.

Bu makalemizde WordPress severlerin işini kolaylaştıracak 5 adet Google Chrome uzantısını sizlerle paylaşacağız.

Google Chrome için WordPress Uzantıları

Önplana çıkan ve kullanışlı eklentiler şu şekilde :

1.Send to WordPress

chrome-wp-extensions-1

Google’ın Drive hizmeti sayesinde birçok dosya tipini kolayca kontrol edebiliyor ve paylaşabiliyoruz. Send to WordPress eklentisi Google Drive hesabımızda bulunan dokümanlarımızı kolay bir şekilde WordPress blogumuza aktarmamızı sağlıyor. Bu işlemi yaparken doküman stil ve görsellerini de koruyor ve olduğu gibi blog makalenize aktarıyor.
Chrome’a Ekle

2.WordPress Site Manager

chrome-wp-extensions-2

Birden fazla WordPress sitesini yönetiyorsanız WordPress Site Manager tam sizlik. Bu eklenti sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde yönetim panelleri arasında geçiş yapabiliyor, sitenizin belirli kısımlarına direkt erişim sağlayabiliyorsunuz.
Chrome’a Ekle

3.PageXray

chrome-wp-extensions-3

WordPress ile hazırlanmış bir web sayfası geziyorsunuz diyelim. Arayüz veya kullanılan eklentilerden biri hoşunuza gitti. Ancak ne yaptıysanız ilgili uygulamanın ismini öğrenemediniz. İşte burada devreye PageXray giriyor. Bu Chrome eklentisi sayesinde WordPress web sayfalarını gezerken, sayfada kullanılan eklenti ve tema bilgilerini görüntüleyebiliyorsunuz.
Chrome’a Ekle

4.WP Write

chrome-wp-extensions-4

Bu uzantı sayesinde tarayıcınız üzerinden çalışan bir WordPress yazı editörüne sahip olursunuz. Offline olduğunuz anlarda bile bu eklenti sayesinde bir yazı üzerine çalışabilir, onu taslak olarak kaydedebilirsiniz.
Chrome’a Ekle

5.MultiPress

chrome-wp-extensions-5

WordPress’in hızlı paylaşım özelliği Press This’i kullanan bu eklenti beraberinde birden fazla blog için de çalışabiliyor. Böylece link paylaşımlarınızı hem hızlı hem de fonksiyonel hale getirebiliyorsunuz.
Chrome’a Ekle

Bu da ilginizi çekebilir  2013 Yılının En Kaliteli Kurumsal Temaları

Kapanış

Bu makalede yer almasını önerebileceğiniz Chrome uzantıları aşağıdaki yorum alanında bizlere belirtebilirsiniz.

İyi çalışmalar.