WordPress SEO’ya Keywordleri Otomatik Ekleme

meta-code-tag Google‘ın anahtar kelimeleri önemsemediğini öğrendikten sonra birçok SEO eklentisi gibi Yoast’ın WordPress SEO‘su da keyword otomasyonu kapalı halde kurulmaya başladı.

Fark ettiyseniz keywordleri aktifleştirmemizi sağlayan checkbox’ın altında da “Meta keywordleri niye kullanmak istersin bilmiyorum ama gerçekten istiyorsan burayı işaretle.” yazmakta. Sizce de biri bütün bu SEO eklentilerine dünyadaki tek arama motorunun Google olmadığını hatırlatması gerekmiyor mu?

WordPress SEO’ya otomatik meta keyword ekletmek

WordPress SEO’da sayfalar,yazılar ve kategoriler için otomatik olarak meta keyword eklemek aslında hiç zor değil. Zaten eklentinin içerisinde olan özellikleri ve detayları bu 3 alan için de kullanmak yeterli. Nasıl mı?

WordPress sitenizin wp-admin alanına giriş yapın ve soldaki menüden SEO sekmesini tıklayarak Başlıklar & Metalar seçimini yapın. Açılan pencerede “use meta keywords” seçimini yapın. Daha sonra Yazı Türleri sekmesine geçin.

Yazılara meta keyword ekleme

Bu eklenti sayesinde yazılarınıza custom keyword girmeniz mümkün. Ancak bunları otomatikleştirmek istiyorsanız sizlere önerimiz yazılar için belirttiğiniz tagleri aynı zamanda meta keyword olarak da kullanmanız.

wordpress-seo-yazi

Bu işlemi yapmak için üstteki form öğesine aşağıdaki kodu yazmanı yeterli olacaktır.

%%focuskw%%, %%tag%%

Böylece odaklanılmış kelimeniz, sonrasında da yazı tagleriniz tüm makaleleriniz için meta keyword haline gelecektir.

Sayfalara meta keyword ekleme

Bildiğiniz gibi WordPress’te sayfalara tag girmiyoruz. Hal böyleyken WordPress SEO ile odaklanılmış kelime girmeniz çok önemli. Yine Yazı Türleri sekmesi altından Sayfalar alanına gidiyoruz.

wordpress-seo-sayfalar

Bu kısımda tavsiyemiz anasayfanız için daha önce belirlediğiniz keywordleri de kullanmanız. Sadece başına odaklanılmış kelimeyi ekleyerek.

%%focuskw%%, anasayfa keywordleriniz

Kategorilere meta keyword ekleme

Son olarak kategorilere de meta keyword ekleyelim. WordPress SEO kurulu sitenizde kategori düzenleme alanına geldiğinizde “Meta Anahtar Kelimeler” isimli form öğesini bulabilir, ilgili meta keywordlerin girişini yapabilirsiniz.

Bu da ilginizi çekebilir  Photoshop ile Diabolical Fotoğraf Efekti

Peki ya yüzlerce kategoriniz var ve bütün bunlara el ile keyword girmek istemiyorsanız?

wordpress-seo-sayfalar

Taksonomiler sekmesine geçiyoruz ve

%%tag%%

yazıyoruz. Böylece her kategoriye, kategori adı otomatik olarak keyword atanıyor.

Google meta keyword desteklemiyor mu?

Evet. Uzun yıllar boyunca bol bol suistimal edilen anahtar kelimeler birkaç yıldır desteklenmiyor. Ancak Google dışındaki irili ufaklı birçok arama motoru hala keywordlere göz atmakta. Bunlardan bir tanesi de Yandex.

Google’ın ağzından da meta desteğinin kalktığını duymakta fayda var.