WordPress Sitenizdeki Online Ziyaretçileri – Botları ve Ne Yaptıklarını Görün

Bu makalemizin konusu olan WP-UserOnline eklentisiyle sitenizde gezinen ziyaretçilerin ve botların ne yaptıklarını görüntüleyebilirsiniz.

Bu eklenti bu kadarla da yetinmiyor, ayrıca bu ziyaretçi ve botların hangi sayfalardan geldiklerini de görüntülemenizi mümkün kılıyor. Yani trafik kaynaklarınızı da görüntülemenizi sağlıyor.

Eklenti adı ve Download Linki : WP-UserOnline

Eklenti genel istatistik yansıtmak dışında widget olarak da kullanılabilmekte. Kurulum işlemini tamamladıktan sonra wp-admin panelindeki Başlangıç alanına, yani girişi yaptıktan sonra ilk gördüğünüz sayfaya birkaç satırlık istatistik penceresi ekleniyor.

Ayrıca aynı kategori altına WP-UserOnline isimli bir diğer link de ekleniyor. Eğer linke ulaşamadıysanız bu şekilde manuel olarak erişebilirsiniz : “http://www.siteadi.com/wp-admin/index.php?page=useronline”

Ayarlar > WP-UserOnline alanında ise eklenti için şablonlar bulunuyor. Eklentiyi widget olarak kullanacaksanız bu alanı düzgün bir şekilde çevirmenizde fayda var. Çevirileri sizin için hazırladım.

  • <strong>%USERS%</strong> Çevrimiçi
  • Kullanıcılar : <strong>%MEMBER_NAMES%%GUESTS_SEPARATOR%%GUESTS%%BOTS_SEPARATOR%%BOTS%</strong>
  • <strong>%USERS%</strong> bu sayfayı geziyor :<br /><strong>%MEMBER_NAMES%%GUESTS_SEPARATOR%%GUESTS%%BOTS_SEPARATOR%%BOTS%</strong>

Görünüm > Bileşenler, yani Widget panelinde ise çevrimiçi kullanıcı sayısı, şu anki sayfayı gezen kullanıcı sayısı, siteyi gezen kullanıcı sayısı gibi seçenekler bulunmakta.

Son olarak belirtmek istediğim bir husus var; yeni konu açtığınızda veya var olan bir konunuzun linkini Facebook, Twitter, Google+ gibi sosyal platformlarda paylaştığınızda söz konusu sitelerden, sizin sayfanıza anlık botlar erişecektir. Bu uygulama botlarla birlikte onların hızlı bilgi akışını sağlayan ping servislerini de ziyaretçi olarak göstermektedir.

Yani Twitter’da 1 followeri olan bir hesapla bile linkiniz tweetlendiğinde sitenize 10 civarında bot ziyaretçi anlık olarak erişecektir. Bu rakamı görüp “Vaaayy… İnsanlar tweet atmamı bekliyormuş. Hemen siteme geldiler.” geyiğine girmemenizi öneririm 🙂

Performansı ve kullanım kolaylığı yüksek olan bu eklentiyi şiddetle tavsiye etmekteyiz.

Bu da ilginizi çekebilir  Google Material Design Menu