WordPress Sitenize Muhteşem jQuery Menüler Hazırlayın

JQuery Vertical Mega Menu WidgetMerhaba arkadaşlar. WordPress eklentileri konulu bu yazımda yeni sayılabilecek bir menü eklentisinden bahsedeceğim.

JQuery Vertical Mega Menu Widget isimli bu eklenti WordPress sitenize gayet şık menüler eklemenizi sağlıyor. Bu işlemi ise neredeyse saniyeler içerisinde yapıyor. Kullandığı jQuery desteği ile açılabilir yapılabilen menüler sitenize widget olarak ekleniyor. Ayrıca sizler için hazırlanmış 8 adet menü tasarımı gayet şık duruyor.

Hadi incelememizi biraz detaylandıralım.

Nedir? Ne değildir?

JQuery Vertical Mega Menu Widget isminden de anlaşılabileceği gibi dikey bir menü taslağına sahiptir. Bu sebepten ötürü sadece sidebar alanında widget olarak kullanılabilir. Yatay menülerde (header veya footer) kullanılamaz.

Eklentinin dahilinde özgün bir menü taslağı oluşturmuyorsunuz, daha önce oluşturduğunuz menüleri (wp-admin > Görünüm > Menüler alanındaki) bu eklenti sayesinde stilize edip sayfanıza ekleyebiliyorsunuz.

Nasıl çalışır?

Eklentiyi kurduktan sonra admin panelinizin bileşenler kısmına menü taslağı gelir. Bu taslağa erişmek için wp-admin > Görünüm > Bileşenler kısmına gitmeniz gerekiyor.

Bu alandaki değerleri tanıyalım :

Bileşenler > Mega Menu

Select Menu : Daha önce Görünüm > Menüler altında hazırladığımız menü taslağını seçiyoruz. Eğer bu alan boş ise hali hazırda bir menü örneğimiz olmadığı anlaşılır.

Number Items Per Row : Her sırada listelenmesini istediğiniz nesne sayısı.

Animation Effect : Menülerin geçiş, giriş ve çıkış animasyonlarının türü. Fade in içeri giriş, slide out ise menüden dışarı çıkış animasyonu.

Animation Direction : Animasyonların yönü

Animation Speed : Animasyon Hızı

Skin : Tema – Renklendirme

Bileşenler alanındaki bu işlemi de yaptıktan sonra menümüz sitede yayınlanmaya başlayacaktır. Şimdi ise Skin adı altındaki tasarım örneklerini görelim :

Menü ÖrnekleriMenü Örnekleri

Nasıl yüklenir?

WordPress admin panelinize girdikten sonra Eklentiler > Yeni Ekle alanına giderek arama boşluğuna JQuery Vertical Mega Menu Widget yazmanız yeterli olacaktır.

Bu da ilginizi çekebilir  Material Design Text Input

Erişim

Eklentiyi WordPress’in resmi sayfasından inceleyebilir ve download edebilirsiniz.

Eklenti Adresi : http://wordpress.org/plugins/jquery-vertical-mega-menu/

Kapanış

Bu makalemde Lee Chestnutt tarafından hazırlanan gayet kaliteli bir WordPress menü eklentisini inceledik. Bir sonraki makalemde görüşmek üzere, hoşça kalın.