WordPress Tema için Seo Optimizasyonu

Merhaba arkadaşlar

Bu paylaşımımda blog yazarları için faydalı olduğunu düşündüğüm bir konu paylaşmak istiyorum.Özellikle google internet dünyasına elini attığı günden itibaren herkesin ilk hedefi sitelerimizi google’da üst sıralara çıkarmak oldu.Bunun için bir çok yöntem denendi,Fakat google artık hileli yollara karşı koyduğu duvar yüzünden hileli yollar geçersizleşti.İşte bu durumda gerçekten siteleriyle ilgilenen,birşeyler hedefliyen kitlelerin önü açıldı.Eğer siteniz gerçekten özgün ve içinizden geldiği şekilde yazılarla büyüyorsa google’da üst sıralara çıkmanız için gereken tek yol olarak SEO’yu akıllı kullanmak kalmıştır.İşte bu paylaşımımda sizlere bununla ilgili birkaç ipuçu vermek istiyorum.

Bu konu sadece WordPress kullanıcıları değil kendi tasarımlarını kullanan kişilerde içinde çok faydalı olucaktır,Çünkü SEO evrensel bir yöntemdir,Ve her site için gereklidir.

İlk olarak temamız Seo açısından çok önemlidir.Kullanıcıların zorluk çekmeden sitemizde gezinebilmesi için elimizden geleni yapmalıyız.

Sade ve şık bir tasarım.
Kullanıcıların aradıklarını kolayca bulabilmeleri için yapılan düzenlemeler.
İlgi çekici ve özgün paylaşımlar.

Bu 3 koşulu sağladıktan sonra geriye kalan kısım aslında çok basittir.Google‘ın bu konuda en çok dikkat ettiği şey özgün içeriktir.Eğer içeriğiniz özgün ve alıntılarda belli kurallar çerçevesinde yapılıyorsa Google sizi görmezden gelmez,ve hakettiğiniz değeri gün ve gün vermeye başlar.

Görsellik :
Görsellik kullanıcı açısından çok önemlidir.Sitenizin içeriğine uygun grafiklerin seçimi ve akılda kalıcı şık bir tasarım kullanıcılar tarafından ayrı bir ilgi görecektir.Bundan dolayı tasarımımızı baştan sağma yapıp sadece içeriğimize odaklanmamız yanlış olucaktır.Düzenli ve görsel açıdan hoş bir tasarım ilk adım için önemlidir.

Site Hızı :
Sitemizin kullanıcıları sıkmaması için aradıklarına hızlı bir şekilde ulaşmaları gerekmektedir.Bunun için sitemizi gereksiz görsellerle şişirip hızından kesmek yanlış bir yöntem olucaktır.Konu ile ilgili açıklayıcı bir resim ve içeriğimiz kullanıcı için yeterli olucaktır.

Bu da ilginizi çekebilir  Başlangıç İçin Seo Önerileri...

Kolay Erişim :
Kullanıcının sitemizde kaybolmaması için ona yol gösterici öğeleri doğru yerde kullanmak çok önemlidir.Sitemizin kategorilere ait menusu ve genel bir navigasyon özelliği kullanarak kullanıcılara yol gösterebilir,Aradıklarına kolay ulaşmalarını sağlayabiliriz.

Gelişen Teknoloji :
Sitemiz gelişen teknolojilerle donatılmalı,eski kafa yapısından kurtarılmalıdır ki kullanıcıların dikkatini çeksin.Gelişmekte olan programlama dillerini kullanarak daha kullanışlı bir site her zaman ilgi görür.

Yorum Bölümü :
Blog yazarları için en önemli kısımdır Yorum bölümü,Yorum bölümü sayesinde sitenize hareket katabilir paylaştığınız içeriğin dahada zenginleşmesini sağlayarak daha fazla takipçi kazanabilirsiniz.Unutmayın bir konu ne kadar çok kişi tarafından yorumlanırsa o kadar zengin bir içerik haline gelir.Buda siteniz için çok önemlidir.

Bu konulara dikkat ederek temel anlamda SEO adımlarını atmış oluruz.Böyle basit bir paylaşım olarak görmeyin gerçekten bunların hepsi çok önemli konulardır,Zaten kalan kısım zaman içinde kendiliğinden gerçekleşicektir.

Bunun dışında dikkat edeceğiniz konular title,description,<h> tagları,pagerank ve permalink yapıları gibi bir çok konu mevcuttur,Bu konulara geçmeden önce üstteki aşamaları gerçekleştirip diğer konulara geçebiliriz.Seo için diğer ayrıntılarada bundan sonra ki paylaşımımda yer vermeyi düşünüyorum,takip etmeye devam edin 🙂