WordPress’te kırık linkler (404) nasıl düzeltilir?

WordPress > Kırık Linkler404 hatasına sebep olan kırık linkler (broken links) web sayfanızın SEO değeri için büyük risk oluşturmakta. 

“404 page not found” hatası sitenizin ve markanızın değerini düşürür. Bunun önüne geçmek için hata oluşturan adresleri bulmalı ve önlem almalısınız. Gözünüz korkmasın. WordPress sitenizde bu işlemi yapmanıza yarayacak birçok kullanışlı eklenti mevcut.

Bu makalemizde WordPress‘te kırık linkleri bulan ve onarımı kolaylaştıran mükemmel bir eklentiyi inceleyeceğiz. Karşınızda “Broken Link Checker!

Kırık linkler nasıl onarılır?

İlk olarak Broken Link Checker eklentisini kurmanız gerekiyor. Eklentiyi kurduktan sonra kullanımı üzerine konuşacağız. WordPress’e eklenti kurulumunu hatırlayalım.

Kurulum

Eklenti tamamıyla ücretsiz.

WordPress’e eklentilerin nasıl kurulduğunu kısaca hatırlayalım.

  1. Dosyayı indirin ve zip içerisinden çıkarın.
  2. Eklenti klasörünü FTP aracılığıyla ‘/wp-content/plugins/’ dizinine upload edin,
  3. WordPress admin panelinizden Eklentiler alanına gidip eklentiyi etkinleştirin.

Download Adresi : broken-link-checker.zip

Nasıl çalışır?

Eklenti kurulumdan sonra wp-admin‘e giriyoruz. Araçlar ve Ayarlar menüleri altında eklentimiz yerini alıyor. Araçlar > Kırık Bağlantılar alanına gidiyoruz ve ilk panelimizi tanıyoruz.

Araçlar > Kırık Bağlantılar

Açılan pencerede toplam linklerimiz ve kırık bağlantılarımız listeleniyor. Listelemede yüksek ihtimal kırık bağlantı 0 olarak gösterilecektir. Aramayı güncellemek için sağ taraftaki Arama alanına gidiyoruz ve hiçbir formu öğesini doldurmadan Aranan Bağlantılar buttonunu tıklıyoruz.

Kırık linkleri bulalım

Eklenti şimdi var olan linkleri tekrar kontrol edecektir. Eğer kırık link ile karşılaşırsanız Adres düzenleme linkine gidin ve adresi onarın.

Önemli hatırlatma : Eklenti de tarama yaptığınız bağlantının o an için 404 hatası vermesi sitenin tamamıyla kapandığını göstermez. Dolayısıyla kırık linklerinize müdahale etmeden önce ilgili siteyi bir süreliğine takibe alın.

Şimdi gelelim Ayarlar menüsü altındaki Bağlantı Bildirici paneline. Bu kısım kırık linklerimizi otomatik olarak kontrol etmemizi sağlıyor. Bir çeşit ping aracı gibi düşünebiliriz. Cevap vermeyen adresleri otomatik olarak 404 şeklinde algılıyor.

Bu da ilginizi çekebilir  WordPress'e YouTube videosu nasıl eklenmeli?

Kırık Link Kontrolü

Kapanış

Kullanıcılarımızın çoğunun eklenti fazlalığından çekindiğinin farkındayız. Ne kadar çok eklenti, o kadar yavaş site genellemesi aslında doğru. Broken Link Checker eklentisini gönül rahatlığıyla sitenizi kurabilirsiniz. Herhangi bir yavaşlamaya sebep olmayacağı gibi işiniz bittiğinde hiçbir iz bırakmadan silebilirsiniz.

Bu tarz performans ve SEO destekleyici eklentiler kullan at mantığıyla çalışabiliyor. Bu da WordPress sitenizi gençleştirmenize yardımcı oluyor.

Unutmayın, kırık linkler sadece tarayıcıların verdiği 404 hatalarından ibaret değil, SEO çalışmalarını baltalayan tehlikeli bir problemdir.

İyi çalışmalar.