AdSense’in 10.Yıl Güncellemeleri

AdSenseAdSense, Temmuz ayı itibariyle 10.yıl dönümü kutlamalarına başlamıştı. Bu süreç dahilinde birçok yenilik duyuruldu ve birçoğu da duyurulmakta.

Etkinlikleri kaçırdıysanız üzülmeyin, Google ile Öğretim Topluluğuna ve AdSense 10. Yıl Eğitimine hala katılabilirsiniz.

Yeniliklerden en dikkat çekici olanları ise şunlar :

  1. Analytics bilgilerini AdSense fırsatlarına dönüştürme
  2. Yayıncı puan kartıyla sitenizin performansını iyileştirme
  3. Raporlara yerel saat diliminizde ulaşma
  4. Yeni hesap içi politika bildirimleri

AdSense’in 10.yılında yapılan değişiklikler

Birçok köklü değişikliğe gidildi. Ve bunlar AdSense kullanıcılarına elektronik posta aracılığıyla duyuruldu. Gözünüzden kaçan yenilikler ve detaylarıyla bu makale de sizlerle olacağız.

Etkinliklerde Jennifer Moss’un Babynames isimli web sayfası başarı öyküsü olarak tanıtıldı ve konuyu detaylandıran bir video yayınlandı. Videoya buradan erişebilirsiniz.

AdSense ve Analytics ilişkilendirmesi

Analytics üzerine daha önce bol bol konuşmuştuk. Google’ın geliştirdiği bu sayaç artık kendi sınırlarını da aşmakta. Günden güne gelişen Analytics daha önce hizmete sunduğu AdSense ilişkilendirme seçeneğini geliştirdi.

Artık Analytics ile kazançlarınızı takip edebilir, hatta önerilere uyarak arttırabilirsiniz.

Analytics hesabınızdan Hesap Ayarları > Hesap uzmanları seçeneğini aktifleştirerek işleme başlayın. Daha sonra, önemli anları kazanmanıza yardımcı olacak hedeflenmiş site ipuçlarını, ayrıntılı trafik bilgilerini ve İçerik Denemeleri gibi yeni özelliklerin kullanımıyla ilgili yeni fikirleri size Google tarafından gönderilecektir.

Yayıncı puan kartları

Google’ın yeni hizmete soktuğu bir diğer uygulama ise puan kartları. Düzenlenen etkinliklerde bu kartların daha da geliştirileceği belirtildi.

Publisher Scorecard

Kart şimdilik size sağlığı, reklam optimizasyonu ve Google+ sosyal ağ puanını göstermekte.

AdSense bu kartı yayıncıların kazançlarını arttırmak için sundu. Fakat sadece Google+ maddesi sebebiyle milyonlarca web geliştiricisinin bu sosyal ağa daha fazla değer vermesi sağlandı gibi.

Bu da ilginizi çekebilir  Bootstrap Material Design

Puan kartının gelişimini buradan takip edebilirsiniz.

Sonunda yerel saat desteği!

AdSense gelirleri daha önce Pasifik Standart Saati’ne (PST) göre raporlanıyordu. Bu da sabaha karşı güncellenen bir gelir saati demek. Fakat dün Türkiye’de de aktifleştirilen güncellemeye göre artık saat dilimini kendimiz seçebiliyoruz.

Saat dilimini değiştirmeniz kazançlarınızda bir kayıba sebep olmaz.Düzenlemeden sonra aşağıdaki uyarıyı almanız olasıdır.

“Az önce saat dilimi ayarınızı değiştirdiniz ve ana sayfadaki tahmini kazançlarda tutarsızlıklar fark edebilirsiniz. Ödemeleriniz bu durumdan etkilenmeyecektir.”

Yıllardır beklenen bu güncelleme AdSense yayıncılarının yüzünün güldürecek gibi.

Peki bu işlem nasıl yapılır?

  1. Ana Sayfa sekmesinden Hesap ayarları sayfasına gidin.
  2. “Hesap bilgileri” bölümünde, “Saat dilimi”nin yanındaki düzenle‘yi tıklayın.
  3. Açılır listeden saat diliminizi seçin.
  4. Kaydet‘i tıklayın.

Politika değişiklikleri

Google, AdSense’in 10.yılında yayıncı politikalarında birkaç değişikliğe gitti.Aslında buna sıradan bir politika değişikliği dememekte fayda var.

AdSense kullanıcıları iletişim servislerinden sürekli şikayetçi olmuştur. İtirazlar için başvuruların cevaplanmadığı veya geç cevaplandığı insanları çileden çıkarmaktaydı.

Artık bu sorun çözülmüş gibi. AdSense hesabınıza eklenen politika ihlalleri bölümü sayesinde yaptığınız kural dışı hareketleri takip edebiliyorsunuz. Eskiden sadece bir e-mail ile uyarılar alırken şimdi bu panel sayesinde gelişmelere daha fazla hakim oluyoruz. Ayrıca aynı uygulama geri dönüşü olan ihlallerde sizi çözüme götürecek tavsiyelerde bulunuyor.

AdSense’in tüm program politikalarını buradaki güncel açıklamadan görebilirsiniz.