Sadece HTML5 ile Geliştirilmiş 20 En Etkileyici Oyun

Kullandığımız tarayıcılar gelişmelerini sürdürdükçe önceleri Flash desteğiyle binbir güçlükle yapabildiğimiz şeyleri HTML5 ile kolayca hazırlayabilir olduk. Bu listenin en dikkat çekici yeniliklerinden biri de HTML5 ve WebGL‘in birlikte kullanıldığı uygulamalar oldu. Hal böyle olunca oyunlarımız da yavaş yavaş tarayıcılara taşınır oldu.

Bugün sizler için modern tarayıcılarda rahatlıkla oynayabileceğiniz 20 etkileyici oyunu derledik. İyi oyunlar!

HTML5 ile Geliştirilmiş Oyun Listesi

Liste rastgele sıralanmıştır.

1. Agar IO

Basit bir kağıt oyunu gibi duran oyun özellikle ülkemizde fazlasıyla dikkat çekti. Hatta an itibariyle changelog listelerinin en üstünde eklenen Türkiye sunucusu duyurulmakta. Oyuncularının küçük bir halka şeklinde başladığı yarış, hem diğer oyuncuları hem de küçük noktacıkları yutarak büyümeleriyle heyecanlı bir hal alıyor. Amaç en büyük halkaya sahip olup tüm haritayı gölgeniz altında bırakmak.
agario
Türü : Massively Multiplayer
Oyna


2. Cookie Clicker

Farenizin sol tuşuna olan garezini gidermeniz için yapılmış bir diğer oyun. Her casual oyunda olduğu gibi, kısa süreli ve zaman geçirici.
cookieclicker
Türü : Casual
Oyna


3. Angry Birds

Fazla bir açıklamaya gerek yok herhalde? Ülkemizde de büyük ses getiren oyun sinirli karakterimizi kulelere fırlatarak yıkmamızla vuku buluyor. Özellikle mobil tarafta oynanan Angry Birds’i bir de web üzerinden HTML5 ile deneyin.
angrybirds
Türü : Puzzle
Oyna


4. HexGL

Bir uzay yarış oyunu olan HexGL HTML5, JavaScript ve WebGL ile hazırlanmış. Şık grafikleri ve kolay oynanımı sayesinde dikkat çekiyor.
HexGL
Türü : Arcade, Yarış
Oyna


5. 2048

Yüksek ihtimal daha önce oynadığınız oyunlardan biri de 2048 olmalı. Aşırı şekilde bağımlılık yapan oyunda rakamlar içeren kutuları birleştirerek belirli sayılara erişmeye çalışıyoruz.
2048
Türü : Puzzle
Oyna


6. Treasure Arena

Socket.io’nun desteğiyle hazırlanan Treasure Arena dört oyuncuya kadar destek veren dövüş arenası oyunudur. Oyun günden güne yeni geliştirmeler sayesinde çeşitli modlara sahip oluyor. Oyun içerisindeki ses ve müzikler de sizi etkileyecektir.
trasurearena
Türü : Multiplayer, RPG, Aksiyon
Oyna


7. The Wizard

Turn based strateji diyebileceğimiz oyun etkileyici aksiyon mekaniğine sahip. Grafikler, oynanabilirlik, ses ve müzikler ise fazlasıyla etkileyici.
thewizard
Türü : Aksiyon , RPG, Strateji
Oyna


8. Polycraft

Bir diğer 3 boyutlu web oyunu. Etrafı turlayıp kaynap topladığımız, sonrasında da bu kaynaklarla binalar kurup görevleri tamamladığımız Polycraft beğeninizi kazanacaktır.
polycraft
Türü : RPG, Tower Defense, Aksiyon
Oyna


9. Pixel Race

Basit yapıdaki oyunda aracı kontrol ederek etrafınızdaki puanları topluyorsunuz.
pixel-race
Türü : Arcade, Yarış
Oyna


10. Onslaught Arena

Farklı silahlar kullanarak hayatta kalmaya çalıştığınız bir arena oyunu.
onslaughtarena
Türü : Aksiyon
Oyna

Bu da ilginizi çekebilir  Haftanın Ücretsiz Web Teması #36

11. Olympia Rising

Retro grafikleriyle dikkat çeken bir platform oyunu olan Olympia Rising, ölüler dünyasından çıkma mücadelesi veren bir kadının hikayesini ele alıyor.
olympia-rising
Türü : Platform, Aksiyon
Oyna


12. Swooop

Uçarak yıdızları ve değerli taşları topladığımız bol ve canlı renklerle tasarlanmış 3 boyutlu bir arcade daha.
swooop_
Türü : Arcade
Oyna


13. Sketchout

Sketchout, gezegeninizi dış saldırılara karşı koruduğunuz bir uzay oyunu. Etkileyici müzikler ve görsel efektler sizin de beğeninizi kazanacaktır.
sketchout
Türü : Arcade
Oyna


14. Free Ride HD

Free Rider HD, diğer oyuncuların çizdiği yollarda yarışabileceğiniz bağımlılık yapan bir oyun. İster yarışın isterseniz de parkur çizin. Tercih sizin.
freeriderhd
Türü : Arcade, Yarış
Oyna


15. Escape from XP

Microsoft’un XP’ye verdiği desteği kesmesiyle birlikte Escape from XP sayesinde siz de gerçek anlamda bu işletim sisteminden kaçabilirsiniz. Fazlasıyla yaratıcı ve eğlenceli bu oyunda XP’nin sonsuz düşman dalgaları ve hatalarından kaçarak hayatta kalmaya çalışıyoruz.
escape-from
Türü : Aksiyon, Arcade
Oyna


16. New Super Resident Raver

Zombi istilası altındaki şehirden hayatta kalmaya hazır mısın? Bu esnada etraftaki paraları ve silah geliştirmelerini toplamayı unutma.
new-super-resident-raver
Türü : Aksiyon, Arcade
Oyna


17. Missile Game

Siyah ve beyaz renk derinliğine sahip oyunda bir füzeyi canlandırıyoruz. Amacımız ise tünelleri tek tek aşmak. Sizi baştan uyaralım, zor bir oyun.
missilegame
Türü : Arcade
Oyna


18. Game of Bombs

Bomberman’ı hepiniz hatırlıyorsunuzdur. O oyunun çok ama çok daha büyük ve tehlikeli bir haritada oynandığını düşünün.
gameofbombs
Türü : Aksiyon, RGP, Multiplayer
Oyna


19. Cube Slam

Klasik bir pong oyununun geliştirilmiş hali olan Cube Slam, webcaminizi aktif kılmanız halinde rakibinize sizi gösteren eğlenceli bir oyun.
cubeslam
Türü : Arcade, Multiplayer
Oyna


20. Cross Code

Retro yapıdaki 2 boyutlu bu oyun inanılmaz geniş bir yapıya sahip. Birçok combo, bilmece, yetenek ve eşyayı bünyesinde barındıran oyun mekaniği görsel kalite, oynanabilirlik ve kaliteli ses efektleriyle dikkat çekiyor.
crosscode
Türü : Aksiyon, RPG
Oyna

Bitirmeden önce

Bu perspektiften baktığınızda Google’ın çıkardığı Chrome OS’un geleceğe dönük inanılmaz bir teknoloji olduğu tekrar anlaşılıyor.

Emin olabilirsiniz ki ileri teknoloji bize her türden datayı cloud üzerinden sunacak ve güçlü disklere ihtiyaç duymadan hızlı bağlantılar sayesinde verileri kullan at şeklinde işleyeceğiz. Beraberinde birçok oyunda web tarafına taşınıyor olacaktır. Dolayısıyla bugün onlarca GB download yaparak kurduğumuz veya farklı bir diskten kurduğumuz oyunlar ileride bir URL üzerinden erişilebilir ve oynanabilir olacaklar.

Bahsettiklerimiz çok uzak bir gelecek değil. Heyecan verici değil mi?