Photoshop ile Etkileyici Işık Çizgileri

Photoshop kullanarak ışık çizgileri oluşturmak aslında görüldüğü kadar zor değil. Pen Tool’a biraz hakim olmak ve katmanları birbirine harmanlamak her şeyi çok kolay kılıyor. Aşağıdaki adımları izleyerek etkileyici bir ışık çizgileri ve aralarında süzülen yazılar oluşturabilirsiniz.

1. Adım : İstediğiniz boyutlarda yeni bir çalışma alanı oluşturun. Sonrasında ise aşağıda paylaştığım renklerde bir gradient oluşturun sayfayı Gradient Tool  ile  boyayın.

2. Adım : Şimdi New Layer’ı  yeni layer oluşturuyoruz. Bu işlemi yaptıktan sonra D kısayol tuşuna basıp renklerimizi siyah-beyaz olarak ayarlıyoruz. Veya soldaki menüde bulunan renk panelini manuel olarak siyah-beyaz olarak ayarlıyoruz. Daha sonra ise siyah ve beyazdan oluşan bir duman oluşturman için Filter > Render > Clouds kısmına gidiyoruz. Alttakine yakın bir görüntü elde ettikten sonra dumanımızın olduğu layerin Normal olan Blend Mode değerini Overlay olarak değiştiriyoruz.

3.Adım : Dumanımıza dışarıdan içeriye doğru siyah renk vereceğiz. Dumanın olduğu layeri sağ tıklayıp Blending Options kutucuğunu tıklıyoruz ve aşağıdaki Inner Glow ayarlarını yapıyoruz.

4. Adım : Şimdi ise aşağıdaki gibi yazılarımızı ekliyoruz. İnce hatlara sahip yazı tipleri kullanmanızı öneririm.

5. Adım : Yazılarımızın layerlarını sağ tıklayıp Blending Options alanına gidiyoruz ve aşağıdaki Drop Shadow değerlerini giriyoruz.

6. Adım : Yazılarımızı tamamladıktan sonra tekrar yeni layer oluşturup Pen Tool  ile aşağıdaki değerlere yakın çizgiler çiziyoruz.

7. Adım : İşlemlerimize devam etmeden küçük boyutlarda ve sert bir fırça seçiyoruz. Aşağıdaki değerler yeterlidir.

Ayrıca fırça penceresindeki Pressure for Opacity seçeneğini de aktif etmeniz gerekiyor. Fırça seçiliyken üstte açılan ayar penceresini aşağıdaki gibi düzenlemeniz yeterli.

8. Adım : Şimdi tekrar Pen Tool’u seçiyoruz ve önceden çizdiğimiz çizginin üzerine sağ tıklayıp Stroke Path diyoruz. Açılan pencerede aşağıdaki gibi Brush seçeneği seçip, Simulate Pressure’ın yanındaki kutucuğu aktif ediyoruz.

Bu da ilginizi çekebilir  Photoshop Blur Efektleri : Bölgesel Odaklanma

Birkaç tane daha çizgi oluşturabilirsiniz. Ben iki adet oluşturdum.

9. Adım : Şimdi çizgilerin olduğu layeri sağ tıklayıp Blending Options kısmına gidiyoruz ve aşağıdaki Drop Shadow ayarını yapıyoruz.

9 adımda etkileyici ışık ve yazı efekti hazırladık. Eğer siz de adımları birer birer izlediyseniz aşağıdakine benzer bir sonuç elde etmişsinizdir.

Sonuç

Bir sonraki dersimizde görüşmek üzere. Hoşçakalın.