Photoshop ile Fotoğrafları Sulu Boya Resime Çevirin

Bu makalemde sizlere herhangi fotoğrafı sulu boya resme nasıl çevirebileceğinizi anlatacağım. Bu pratik teknik sayesinde ileri derecede Photoshop bilgisine ihtiyaç duymayacaksınız.

İlk olarak üzerinde çalışmak için bir görsel belirleyiniz. Ben aşağıdaki görseli kullanacağım.

Orjinal Fotoğraf

Başlayalım..

Fotoğrafı Photoshop ile açtıktan sonra otomatik oluşan layerı 3 kere kopyalıyoruz. Bu işlem için layerın üzerini sağ tıklayıp Duplicate Layer diyebilirsiniz veya CTRL+J kısayol tuşunu kullanabilirsiniz. En sonunda elde edeceğiniz layer penceresi görünümü aşağıdaki gibi olacaktır.

Layer Penceresi

Bu işlemi yaptıktan sonra üstteki 2 layerın (Layer 1 copy 2 ve Layer 1 copy 1) yanındaki gözleri tıklayarak onları görünmez kılalım. Daha sonra da Layer 1‘i seçerek işleme başlayalım.

Layer Görünümü

Layer 1‘i seçtikten sonra Filter > Filter Gallery > Artistic > Cutout alanına gidiyoruz ve aşağıdaki değerleri giriyoruz.

Cutout

Daha sonrasında Layer 1‘in normal olan Blending Mode değerini Luminosity olarak ayarlayın.

Luminosity

Şimdi Layer 1 copy 1‘in yanındaki gözü açıyoruz ve bu layer üzerinde çalışmaya başlıyoruz. Layer 1 copy 1’i seçtikten sonra Filter > Filter Gallery > Artistic > Dry Brush alanına gidiyoruz ve aşağıdaki değerleri giriyoruz.

Dry Brush

Layer 1 copy 1‘in blending mode değerini de normalden Screen‘e çeviriyoruz.

Şimdi son olarak Layer 1 copy 2‘in gözünü açıyoruz ve layerı seçiyoruz. Daha sonra Filter > Noise > Median alanına gidip aşağıdaki değerleri giriyoruz.

Photoshop Median Filter

Median efektini uyguladıktan sonra Layer 1 copy 2‘in blending mode değerini Soft Light olarak değiştiriyoruz.

Böylece işlemimiz tamamlanmış oluyor.

Sonuç

Sulu Boya Çizimi Resim Efekti

Sulu Boya Resim