Photoshop ile Patlama Efekti Oluşturma -1-

Merhabalar. Bu dersimizde sizinle görebileceğiniz en basit patlama efekti tekniklerinden birini paylaşacağım. Ben yine de basit bir dil ve birçok görsel kullanacağım.

Önceki derslerimizde birçok patlama efekti oluşturduk. Bu dersimizde hazırlayacağımız teknik ise son olmayacaktır.

 

1.Adım :  İlk olarak aşağıdaki değerlerde yeni çalışma alanı oluşturuyoruz ve arkaplan rengini siyah yapıyoruz.

2. Adım : Bu ders için ilk ve son kez fırça seçeceğiz. Yoğunluğu düşük fırçalar kullanmamız gerekiyor. Basic Brushes kategorisindeki herhangi bir oval fırçayı seçtikten sonra hardness ve size değerlerini aşağıdaki gibi yapıyoruz. Sonrasında ise fırça ile boyamak için kırmızı(ff0000) rengini seçiyoruz.

3. Adım : Yeni layer (Ctrl+Shift+N) oluşturup aşağıdaki benzer bir çizim yapıyoruz.

4. Adım :  Üstteki kırmızı layer üzerinden çalışmaya devam ediyoruz. Renk kutucuğundan sarıyı (#ffff00) seçiyoruz. Ve aşağıdaki gibi görselin iç kısmını boyuyoruz.

5. Adım : Üstteki görüntüyü elde ettikten sonra şimdi beyaz tonlamalarına başlıyoruz. Fırça renginizi beyaz (#ffffff) olarak ayarlayın ve alt tarafta paylaştığım görsele yakın bir çizim oluşturun.

6. Adım : Şimdi Filter > Blur > Gaussian Blur seçeneğine gidiyoruz ve görseli biraz yumuşatıyoruz. Ben 20 değerinde blur uyguladım. Siz de aşağıdaki görüntüye yaklaşın.

7. Adım : Yeni layer (Ctrl+Shift+N) oluşturuyoruz. Bu yeni oluşturduğumuz layerin çizim yaptığımız layerin üstünde olduğundan emin olun. Daha sonra “D” tuşuna basıyoruz. Böylece renklerimiz siyah ve beyaz olarak ayarlanıyor. Yeni layer seçiliyken Filter > Render > Clouds seçeneğine gidiyoruz. Aşağıdaki gibi bir görüntü elde ediyoruz.

8. Adım : Şimdi duman layerinin Normal olan blend mode değerini Vivid Light olarak değiştiriyoruz.

Patlama efekti hazır! Eğer renk tonlarını değiştirmek isterseniz Ctrl+F tuşlarına birkaç basıp (Clouds efektini tekrarlar) varyasyonlar elde edebilirsiniz.

Bu da ilginizi çekebilir  Photoshop ile T-Shirt Tasarımı

An itibariyle aşağıdakine benzer bir görüntü elde ediyoruz. Tebrikler!

Not : Ders isminin sonundaki -1- sizi yanıltmasın. Patlama efekti ile ilgili daha sizinle paylaşacağım birçok teknik var. O yüzden numaralandırma gereği duydum.