Hoşgeldin WordPress 3.6!

WordPress kullanıcıları için dün gece yepyeni bir versiyon yayınlandı. WordPress 3.6 versiyonunu WordPress.org üzerinden download edebilirsiniz!

Ekibin kurucularından Matt Mullenweg ise bugün konuyla alakalı bir açıklama yaptı. Yeni versiyonun genel yapısından bahseden Matt, yenilenen Twenty Thirteen temasının, yazı kurtarma öğelerinin ve yeni medya araçlarının üzerinde durdu.

WordPress’in 3.6 versiyonu Kanadalı jazz piyanist Oscar Peterson‘ın adıyla anıldı. Kanadalı sanatçı da böylece ölümünün 6. yılında anılmış oldu. WordPress ekibi daha önceki yıllarda da Jazz’a olan ilgisini benzer isimlendirmeler ile belirtmişti.

Detaylar için makalemizin devamına göz atın!

Yeni gelen özellikler

      1. Twenty Thirteen teması tamamıyla değişmiş gözüküyor. Modern sanattan esinlenen yeni tasarım daha renkli ve zengin bir yapıya sahip. Ayrıca tek kolonlu yapısıyla her türden içerik için uygun hale gelmiş.
      2. Değişiklik önizleme özelliği tamamıyla geliştirilmiş. Artık her yaptığımız işlem kayıt ediliyor.
      3. Yazıları kilitleme özelliği geldi.
      4. Taslaklar için otomatik kayıt seçeneği güçlendirildi.
      5. Yazarlık sistemi güçlendirildi. Artık bir yazı üzerinde birden fazla kişi aynı anda oynama yapabilecek. Her bir yazar için farklı otomatik kayıt sistemi bulunuyor.
      6. HTML5 medya öğeleri artık kullanılıbiliyor. Bu işlemleri yapan WordPress eklentileri için kötü haber.
      7. Menü editörü artık daha kolay kullanılabileceği bir arayüze sahip.
      8. Yepyeni binlerce codex listeye eklendi. Bu WordPress tema yapımcıları için iyi haber!

Güncellemenin daha önceleri gelmesi bekleniyordu. Fakat sonradan alınan kararla paket genişletildi ve yayınlanması bu zamana kadar gecikti. Fakat görünen o ki WordPress 3.6 beklentileri fazlasıyla karşılayacak gibi.

Siz WordPress 3.6 güncellemesini yaptınız mı? Görüşleriniz neler? Yorumlarınızı bekliyoruz.