Kartvizit nasıl hazırlanır?

Kartvizit

Kurumsal kimlik üzerine çalışmalarımız kartvizitler ile devam ediyor. Kartvizit, bir tasarımcı için küçük boyutlu ama etkili bir oyun sahası. Tasarım bilginizden ziyade yaratıcılığınız bu tarz çalışmalarda size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Nasıl hazırlanır?

Kartvizit ölçüleri nedir?

Eğer baskı yapacağınız yerde bunu mümkün kılıyorsa baskı boyutlarını belirlerken özgür olmalısınız. Google’ın görsel aramalarında “kartvizit” veya “business card” diye arama yaptığınızda birçok boyutta ve farklı tipte kartvizitle karşılaşırsınız. Fakat yine de sektörde ağırlıklı olarak kullanılan boyutlar şöyle:

Genişlik : 8,6 cm

Yükseklik : 5.4 cm

Çözünürlük : 300 Piksel/cm

Renklendirme : CMYK

Yukarıda hazırladığımız çalışma da bu özellikleri taşımaktadır.

Kartvizit Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kartvizit adı verilen ve klasik reklam malzemeleri olarak kullanılan ürünler günümüzde de yaygın olarak tercih edilirler. Kişi veya kurumların tanıtılması için kullanılan bu tür matbaa ürünlerinin üzerinde çeşitli bilgiler yer alırken kişi ya da kurum adları ve iletişim bilgileri öncelikle yer verilen konulardan biridir. Kartvizit Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmelidir? Bu tür bir reklam malzemesine ihtiyaç duyulduğunda merek edilir.

Kartvizit Ne Demektir?

Kartvizit kişilerin ticari faaliyetler yaptıklarında kullandıkları ve kendilerini tanıtmak için yaralandıkları basılı materyaller olurken bu tür ürünler üzerinde kişi adı ve iletişim bilgileri yer alır. İşletmelerin tanıtımında kullanılan kartvizitler firmanın temsil araçları arasında yer alırken bu tür kartvizitler hazırlanırken firmayı temsil eden kişilerin isimleri işletme isminden sonra yazılır. Kartvizit Ne Demektir? Merak edilir.

Kişileri kurumsallaştıran firmaların da marka değerine sahip olmasına aracı olan ürünlerden biri de kartvizitlerdir ve kişi ya da kurumlar tarafından reklam malzemesi olarak kullanılırlar. Matbaalarda basılan kartvizitlerin basım maliyetleri de oldukça uygun olur.

Kartvizit kişi veya işletmeyi tanıtır ve tasarımlarında bazı kurallara dikkat edilir. Firmanın temsilinde önemli bir göreve sahip olan kartvizitlerin doğru tasarlanması işlevsel yanını güçlendirir ve etkili bir reklam aracı olmasında ona yardım eder. Bundan dolayı da tasarım çalışmaları titizlikle yapılmalıdır.

Bu da ilginizi çekebilir  Photoshop ile Arkaplan Temizleme (Dekupe) ve Fırça Yapımı

Kartvizit Tasarımı

Kartvizit Tasarımı dikkatli bir şekilde yapılması gereken çalışmalar arasında yer alırken bu reklam malzemesi sayesinde hedef kitle ve potansiyel müşterilere kişi ya da kurumun tanıtılması kolay olur. Akılda kalmak, hatırlanmak ve ihtiyaç anında hemen ulaşılabilmek açısından kartvizit işlevselliği ile dikkat çeken bir reklam malzemesidir.

  1. Kartvizit tasarımında sadelik oldukça önemli olurken üzerinde yer alan bilgilerin güncel olması gerekir.
  2. Yeteri kadar bilgi yer alması gereken kartvizit üzerinde okunaklı yazı karakterleri özellikle aranan bir detaydır.
  3. Anlaşılması güç yazı karakterleri bilgiye ulaşma konusunda sıkıntı yaratır ve bundan dolayı da istenmeyen bir durumdur.
  4. Karışı bir arka plan ya da çok fazla renk kullanımı da kartvizit tasarımında dikkatli yaklaşılması gereken bir konudur.
  5. Basılacak kartvizitin ebatları dikkate alınmalı ve standart ölçülerin işlevsel olacağı unutulmamalıdır.
  6. Kurum isimleri yazılırken kişi isimlerinden önce gelmelidir
  7. İşletme ya da kişinin hangi sektöre yönelik olarak hizmet verdiği dikkate alınmalıdır
  8. QR kod uygulamasına yer verilmeli ve güncel teknolojik gelişmeler yakından takip edilmelidir.

Kartvizit Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmelidir? Sorusu merak edilenler arasında yer alırken kartvizit üzerinde yer alan bilgiler de eksiksiz olmalıdır. Kartvizitte bulunması gereken bilgiler arasında kişi veya kurum adları ve iletişim bilgileri ilk sırada gelirken aynı zamanda dijital platformlarda kullanılan adres bilgileri ve QR kod uygulaması da ihmal edilmemelidir. Çok eski zamanlardan beri kullanılan ve geleneksel reklam malzemeleri arasında yer alan kartvizitler matbaalarda üretilirlerken günümüzde de yaygın olarak tercih edildikleri görülmektedir.

Sizler de kartvizit tasarımlarınızı panel üzerinden oluşturmak ve siparişinizi hızlıca talep etmek için https://www.baskiltd.com/kartvizit-basimi/designs/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Video Dersler

Video derslerimizi takip etmek için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.