Photoshop ile Kişileri Heykele Çevirme

Natalie Portman'ı heykele çeviriyoruz!Merhaba arkadaşlar. Bu dersimizde Photoshop ile kişileri heykele çevireceğiz. Konumuz gayet eğlenceli, teknik ise fazlasıyla basit.

Heykelin yüzeyini oluşturmak için çizgili bir mermer yüzeyine ihtiyaç duyacağız. İsterseniz daha sert yüzeyler bile kullanabilirsiniz. Üzerinde çatlaklar olan bir kaya yüzeyi de heykelinizi eski gösterecektir.

Beraberinde üzerinde çalışmak için bir fotoğrafa ihtiyacınız olacak. Ben Natalie Portman‘ın V for Vendetta filminden bir fotoğraf kullanacağım. Ben kullanacağım tüm görselleri konunun devamında sizinle paylaşacağım.

Natalie’yi taşa çevirmek biraz ironik olacak gibi, neyse lafı uzatmadan derse başlayalım.

Natalie Portman’ın fotoğrafı
Mermer yüzeyi

Nasıl yapılır?

Fotoğrafın Orjinal HaliFotoğrafı Photoshop ile açtıktan sonra dersimize başlayabiliriz. Fotoğrafın olduğu layerı sağ tıklayıp Duplicate Layer alanına gidiyoruz ve bir kopya oluşturuyoruz. Bu işlemi CTRL+J kısayol tuşuyla da yapabilirsiniz.

Alttaki orjinal layer dersin sonunda geriye dönüp ne kadar yol aldığımızı görmemizi sağlayacak. Onunla hiç işimiz olmayacak. Şimdi üstteki kopya layerı seçip çalışmamıza devam ediyoruz. Ben bu layerın adını kopya 1 olarak değiştirdim. Size de karışıklık yaşamamanız için aynı işlemi yapmanızı öneririm.

Kopya 1 layerındaki Natalie Portman’ın etrafındaki beyaz arka planı temizleyeceğiz. Magic Wand Tool‘u seçiyoruz ve üst kısımdan Tolerance değerini 15‘e getiriyoruz. Anti-Alias ve Contiguous da açık.

Magic Wand Tool

Fotoğrafın dışındaki beyaz kısmı faremizin sol tuşuyla tıklayıp seçiyoruz, sonrasında DEL ile siliyoruz.

Şimdi Image > Adjustments > Desaturate alanından fotoğrafı siyah-beyaz yapıyoruz. Bu işlemi Shift+CTRL+U kısayol tuşları ile de yapabilirsiniz.

Sırada 2 adet efekt eklemek var. İlk olarak Image > Adjustments > Levels (CTRL+L) alanına gidip aşağıdaki ayarı yapıyoruz.

Levels

Sonra, Kopya 1 layerı seçiliyken Filter > Filter Gallery > Artistic > Plastic Wrap alanına gidiyoruz ve aşağıdaki ayarı yapıyoruz.

Bu da ilginizi çekebilir  CSS ile After Effects'e Yakın Geçiş #1

Plastic Wrap

Şimdi gözlerde oynama yapacağız. İlk olarak Brush Tool‘u seçiyoruz. 5-6 piksel boyutlarında oval bir fırça işimizi görecektir. Brush Tool seçiliyken ALT tuşuna basılı tutarak renk seçme aracımızı aktif ediyoruz. Gözün akından beyaza yakın bir ton seçip tüm gözü bu renk ile kaplıyoruz.

Gözler

Gözleri hazırlarken sık sık hata yapabilirsiniz. Window > History penceresini açmanızı öneririm. Çünkü bazen Geri Al (CTRL+Z) yetersiz kalacaktır.

Artık Burn ve Dodge Tool ile heykelin bazı yerlerinde renk değişiklikleri yapabilirsiniz.

Dodge ~ Burn ~ Sponge Araçları

Ben sadece Burn Tool kullanacağım. Midtones, Exposure : 100% seçeneklerini seçili. Siz isterseniz bu adımı atlayabilirsiniz.

.Burn Tool

Şimdi yüzeyi de çalışmama ekliyorum. Yüzeyin olduğu layerı seçtikten sonra tekrar Image > Adjustments > Desaturate alanına gidiyorum. Böylece mermer de siyah beyaz olacak. Sonrasında mermer layerının Normal olan blend mode değerini Multiply, opacity değerini ise %80 yapıyorum.

Layer Penceresi

Yüzeyi sadece Natalie Portman’a uygulamak için Mermer layerı seçiliyken Natalie’nin olduğu layerın thumbnailini (layer penceresindeki küçüm resmi) CTRL ile tıklıyoruz. Bir seçim alanı oluşacaktır. Sonrasında CTRL+C ve CTRL+V tuşlarına basarak yeni bir mermer yüzeyini sadece Natalie Portman’a uyacak şekilde çoğaltıyoruz. Yeni oluşan bu yüzeye şimdi Multiply ve %80 opacity uygulayabilirsiniz.

Ve her şey tamam!

Sonuç

Natalie Portman Heykeli