Photoshop Arka Plan #1 Renkli Dikişler

RGBPhotoshop derslerimiz arka plan serisiyle devam ediyor. Bu makale dizimizde 1920×1080 boyutlarında gayet şık arka plan çalışmaları yapacağız. Yani bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın masaüstünde kullanabileceğiniz yüksek kalitede wallpaperlar hazırlayacağız.

Oluşturacağımız arka plan teknikleri diğer tüm Photoshop derslerinde tekrar karşımıza çıkacaklar.

İlk çalışmamıza “RGB” adını verdik. 3 ana renkten oluşan bu arka plan birbirine kenetlenmiş renk sütunlarından oluşmakta. Endişe etmeyin, hazırlanışı gayet basit. Hadi başlayalım.

Nasıl yapılır?

Paint Bucket Tool

Photoshop ile 1920×1080 boyutlarında bir çalışma alanı açıyoruz.Bu çalışma alanını Paint Bucket Tool sayesinde siyah renge boyuyoruz. İlk adımımız tamam. Şimdi renklerimizi çalışmaya ekleyeceğiz.

2. adıma geçelim. Gayet büyük bir fırça (Brush Tool – B) seçiyoruz ve Hardness değerini 0%‘a kadar indiriyoruz.

Brush

Üç ana rengimiz ile tüm alanı boyuyoruz.

Kullandığım renkler şu şekildeydi : #be0c01 #03c41e #005fc6

Gidişat

Yukarıdaki görsele benzer bir görüntü elde ettiyseniz devam ediyoruz. Şimdi çalışmanızın olduğu layerı farenizin sağ tuşuyla tıklayın ve Blending Options alanına gidin.

Pattern Overlay dışında hiçbir efekt uygulamayacağız.

Pattern Overlay

İşlemi tamamladıktan sonra OK düğmesine basın ve pencereyi kapatın.

Sonuç ve kapanış

Arka plan çiziminiz hazır.

Sonuç

Gayet basit birkaç işlemle güzel bir taslak oluşturdunuz. Sizlere önerimiz çeşitli renk varyasyonları ile bu işleme devam etmeniz. Bambaşka tasarımları sadece birkaç renklendirme ve pattern ile hazırlayabilirsiniz.

İyi çalışmalar.