Tüm Detaylarıyla SEO Plugin by SQUIRRLY

Squirrly SEO eklentisi WordPress için SEO kavramında büyük bir adım. Birçok SEO eklentisinin yanından bile geçemediği özgün detaylar Squirrly SEO Plugin ile uygulanabiliyor.

SEO Plugin by SQUIRRLY’i tanıyalım

Yapımcılarının en büyük tezi ise şu : “Bizler size 2 dakikadan daha kısa sürede WordPress üzerinden yazacağınız makalelere kusursuz SEO uygulayacağınızı garanti ediyoruz.”

Bu söylev ilk bakışta iddialı gözükebilir. Ama gerçek şu ki haklılar. Şimdi eklentiyi adım adım tanıyacağız ve yapılandırmasını konuşacağız.

Bir SEO eklentisinden ne beklenir?

Bu sorunun cevabını SQUIRRLY şöyle veriyor :

  1. Arama motorları tarafından bulunma şansını arttırarak daha optimize içerikler oluşturmamı sağlar.
  2. Web sitemin ziyaretçi sayısını, rankını ve sosyal değerini yükseltir.
  3. Gerektiğinde SEO desteği sağlar.

Son madde biraz hayal ürünü gözüküyor farkındayız fakat an itibariyle eklenti, kullanıcılarına online desteğini sürdürüyor. Özellikle PRO veya Agency paketlerinden birini kullanıyorsanız.

Nasıl yüklenir? Nasıl çalışır?

Eklentinin kurulumu ücretsiz. Fakat öncelikle kendinize bir hesap oluşturmanız gerekiyor.

Burayı tıklayın ve açılan pencereden birkaç adımda hesabınızı oluşturun.

WordPress’e eklentilerin nasıl kurulduğunu kısaca hatırlayalım.

  1. Dosyayı indirin ve zip içerisinden çıkarın.
  2. Eklenti klasörünü FTP aracılığıyla ‘/wp-content/plugins/’ dizinine upload edin,
  3. WordPress admin panelinizden Eklentiler alanına gidip eklentiyi etkinleştirin.

Download Adresi : squirrly-seo.zip

Kurulumdan sonra ise eklenti WP-admin‘de, sol menüde yerini alıyor.

Eklenti daha önce üzerinde konuştuğumuz DISQUS gibi üyelik üzerinden çalışıyor. Dolayısıyla “Getting started” alanına gidip kendinize bir hesap oluşturun.

Detaylar üzerine konuşalım

wp-adminEklentiyi kurduğunuzda wp-admin’e sol taraftaki menü otomatik olarak ekleniyor. Buradaki alanların sayısının azlığı insanı şaşırtmıyor değil. Çünkü daha önce tanıdığımız SEO eklentilerinde burası bir kokpit gibiydi.

Getting started : Tanıtım metin ve videolarının barındığı alan.

Bu da ilginizi çekebilir  İlham Veren & En Dikkat Çekici Logolar

Dashboard : İstatistiklerimizin ve hesabımızın yüzeysel ayarlarının gösterildiği alan. Bu alan eklentinin sıradan bir SEO eklentisi olmadığını kanıtlıyor. Bir an kendinizi Google’ın Analytics hizmetini görüntülüyor sanabilirsiniz.

Settings : Tüm ayarlar bir link altında burada toplanıyor. Detaylandırmaya gerek duymuyoruz. Çünkü bu alanda kendinizi yabancı hissetmeyeceksiniz. Arayüz ve ayar seçenekleri çok basit. Dikkat çekici olan ise buradaki sorguların çok ama çok az olması. “Ne yani buradaki 3-5 ayar sayesinde mi tüm SEO sağlanacak?” dedirtmiyor değil. Fakat unutmayın ki bu eklenti Yazı / Sayfa eklerken kendini gösteriyor.

Make money : Eklentinin tanıtım linkini sitenize eklemeniz karşılığında size para kazandırdığı alan. Yapımcılar ödemelerin PayPal üzerinden kolaylıkla sağlandığını söylemekte. Bu alanı kullanmak sizin tercihiniz.

Araştırmamızı iyice detaylandıralım.