Photoshop ile Doğal Makyaj

Photoshop Doğal MakyajPhotoshop‘un mucizelerinden birisi de birkaç basit adımla fotoğraflarınıza makyaj yapabilmeniz.

Görmekte olduğunuz sıradan bir örnek, makyaj bilgisi yüksek olan birisi bizlerden çok daha iyi sonuçlar elde edebilir.

Makyaj makaleleri bizlere çocukluğumuzdaki boyama kitaplarını anımsatıyor. Çünkü teknik tamamıyla boyama ve karalama üzerine yoğunlaşmakta. En önemli husus ise bu ders üzerine çalışırken Photoshop’un blend mode değerlerini tam anlamıyla öğreneceksiniz.

Photoshop derslerimiz doğal makyaj efekti ile devam ediyor.

Orjinal fotoğraf

Makyajsız

Nasıl yapılır?

Yüz maskesi, dudak, göz, yanak ve saç şeklinde adım adım ilerleyelim. Makalenin devamında da fark edebileceğiniz gibi aslında tüm bu adımlar aynı teknikle hazırlanmakta. Bu dersimizde Photoshop’un Layer panelindeki Blending Mode değerini sık sık kullanacağız. O araç neydi önce onu bir hatırlayalım.

Layer Penceresi

Yukarıda mavi ile gösterilen alan blend mode değerini değiştirdiğimiz kısım, hemen yanındaki kırmızı ile işaretlediğimiz alan ise opacity değeri. Bu iki küçük bilgi bütün bu makaleyi uygulamanız için yeterli olacaktır.

Fotoğrafımızı Photoshop ile açalım ve fotoğrafın bulunduğu layerın adını Makyaj olarak değiştirelim.

Yüz maskesi

İlk işimiz yüzdeki kırışıkları yok etmek ve beraberinde yüze canlılık getirmek. Böylece ten rengi göze daha hoş gelen bir hal alacak.

Makyaj layerının üzerini sağ tıklıyoruz ve Duplicate Layer diyoruz. Bu işlemi layerı seçtikten sonra CTRL+J kısayol tuşlarına basarak da yapabilirsiniz. Yeni oluşan layerımızı seçiyoruz ve Filter > Noise > Median alanına gidip 10px değerinde bir efekt uyguluyoruz.

Median Efekti

Şimdi yine aynı layera mask uygulayacağız. Layer penceresinin altından Add Layer Mask kutucuğunu tıklıyoruz.

Layer Mask

Mask yüksek ihtimal beyaz renk gelecektir. Gelmezse de Paint Bucket Tool ile içerisini beyaz renge boyayınız.

Maskın opacity değerini yüzde 40-50 arasına indiriyoruz. Sonrasında siyah rengi seçiniz ve yumuşak bir fırça ile yüz hatlarını boyayınız. Yumuşak bir fırça için Hardness değerini 0%’a kadar indirmeniz gerekiyor. Fırça seçimi

Boyadığınız alanlar netleşecek, geriye kalanlar bulanık olacak.

Mask

Gözleri, saçların bir kısmını, dudakları ve daha net görmek istediğiniz detayları boyayın ve bu işlemi tamamlayın.

Şimdi tekrar Makyaj layerına dönelim. Layerı seçtikten sonra Image > Adjustments > Curves alanına gidiyoruz ve aşağıdaki benzer bir efekt uyguluyoruz.

Curves

Ve an itibariyle aşağıdaki gibi bir sonuç elde ettik.

Yüz Maskesi

Dudaklar

Yeni bir layer oluşturuyoruz ve adını Ruj olarak değiştiriyoruz. Yine Hardness değeri 0% olan bir fırça seçip istediğimiz renkte dudakları kabaca boyuyoruz.

Dudaklar

Yukarıdaki gibi komik bir görüntü elde edene kadar devam ediniz. Şimdi Ruj layerının blend mode değeriyle oynayacağız.

Önemli :  Tüm makyaj görüntüleri için Hue, Color, Color Burn, Soft Light ve Overlay blend mode değerlerini deneyin. En iyi gözükenini seçin.

Ben Color Burn blend mode değerini seçiyoruz ve opacity seviyesini 25%‘e kadar indiriyoruz.

Bu da ilginizi çekebilir  Photoshop ile resimlerinizi büyütürken kalitelerini koruyun!

Dudaklar

Gördüğünüz gibi çok sade bir renk kullanıyoruz. Burada kilit nokta uygun blend mode değerini bulmak. Üstte belirttiğimiz gibi hue, color, color burn, soft light ve overlay blend mode değerlerini işinizi görecektir. Fazlalıkları ise opacity değerini düşürerek yok edebilirsiniz.

Gözler

Gözler üzerinde üç işlem yapacağız: Göz rengini canlandırmak, göz akını olduğundan daha beyaz yapmak ve kalem çekmek. Sırasıyla gidelim.

Göz rengini canlandırmak için en üste yeni bir layer oluşturup ismini göz rengi olarak değiştirelim. Sonrasında fırçamızın Hardness değerini %80 yapıp gözün renkli kısmının üzerini boyayalım.

Göz Rengi

Biz göz rengini oluşturmak için göz rengi layerının Opacity değerini 20%‘e kadar düşürdük ve blend mode alanından ise Overlay seçimini yaptık. Burada seçim sizlerin.

Makyaj layerını tekrar seçelim. Şimdi Lasso Tool aracılığıyla gözün beyaz kısmını seçiyoruz

Lasso Tool

Seçimi yaptıktan sonra Image > Adjustment > Hue Saturation (CTRL+U) alanına gidiyoruz ve aşağıdakine yakın bir efekt uyguluyoruz

Hue SaturationBu kısım da tamam. Son olarak ince bir kalem çekeceğiz. 1px kalınlığında bir fırçayla gözün etrafını boyayın. Boyamayı yaptıktan sonra Filter > Blur > Gaussian Blur alanından 1,5 piksellik bir efekt uygulayın. Adım adım aşağıdaki sonuçları elde edeceksiniz. (Boyanmadan önce, boyandıktan sonra,blur efektinden sonra)

Göz Kalemi

Gözlerdeki işlemimiz tamam.

Yanaklar

Çok basit bir işlem yapacağız. En üste yeni bir layer açın ve adını Yanaklar olarak değiştirin. Hardness değerini tekrar 0% olarak ayarlayın ve büyük bir fırçayla yanakların üzerini istediğiniz renkte boyayın.

Yanaklar

Sonrasında Yanaklar layerının blend mode ve opacity değerleriyle oynayın. Biz 25% opacity değerini ve Soft Light blend mode seçimini yaptık.

Saçlar

Son olarak seç rengine biraz canlandırmakta fayda var. En üste Saçlar isimli yeni bir layer oluşturalım. Daha önce yaptığımız gibi 0% Hardness değerinde büyük bir fırçayla saçın bir kısmını boyuyoruz. Renk tercihi sizin elinizde. Bir varsayılan rengi canlandıracağız.

Saçlar

Boyama işleminden sonra layerın opacity ve blend mode değerleriyle oynayın. Bizim seçimimiz 25% opacity ile Overlay blend mode değeri oldu.

Makyajımız tam anlamıyla hazır.

Sonuç

Son

Sonuç gayet etkileyici.